Hogyan kezeld a stresszt

Hogyan kezeld a stresszt2020-09-11T00:18:30+01:00
 • Alexarendel Hogyan kezeld a s stresszt

“Hogyan kezeld a stresszt” workshop

Elméleti és gyakorlati ismeretek, amelyek segítségével korai stádiumban tudod felismerni a stressz okozta problémákat és azokat meg fogod tudni oldani.

Olyan korszakot élünk, ahol az információáradatnak és annak minőségét, már egyre nehezebben tudunk ellenállni. Kiszállnánk egy pillanatra, de a kötelezettségek, az elvárások, a bizonytalanság, a biztonság hiánya, az időhatáros feladatok nem várnak ránk, sürgetnek és arra kényszerítenek, hogy egyre gyorsabb tempót diktáljunk saját magunknak.

Még arra sem jut idő, hogy örüljünk annak, amit elértünk, hogy átnézhessük a napot, hogy tervezhessük a következőt.

Ez a biztos út az érzelmi kiégésre. 

A “stressz” alapvetően egy inger.

Függetlenül az inger minőségétől, a szervezet válaszol. A válasz maga az élet.

Az inger hatására megmozdul, kényszerül gondolkodni, érezni, megoldani, élni.

Következesképpen, nem a stressz az “ellenség”, hanem az inger minősége.

Az inger lehet öröm, kellemes meglepetés, szeretet hullám, boldogság, de ugyanakkor, lehet bánat, szomorúság, félelem, ijedség, düh, harag… Az inger egy érzelem.

Akármi is “támadja meg” a szervezetet egységes választ vált ki: ‘küzdeni vagy nem’ mechanizmust indítja be, amely mögött a  vese velőállomány által termelt hormon- adrenalin áll.

A szervezet igyekszik adaptálódni, alkalmazkodni az új körülményekhez. Ha a külső hatás nagyon erős és sokáig is fennáll, a védekezési mechanizmus kimerül; jelentkeznek a tünetek, kialakulnak a betegségek és mind mögött a kortizon hormon túltermelés áll.

A kimerültség akkor alakul ki ha a napi elfoglaltság, a tanulás, a munka, a sport, a szórakozás, pihenés nincs arányban a szervezet teherbíró képességével.

A kimerültség akkor alakul ki ha a napi elfoglaltság, a tanulás, a munka, a sport, a szórakozás, pihenés nincs arányban a szervezet teherbíró képességével.

Szükséges egy éber és folyamatos megfigyelés, egy minőségi kapcsolat saját magaddal, hogy időben tudjál lépni.

A megoldás a törődés, a szeretet, a “te időd” bevezetése, amikor magadnak adod és magadnak teszed azt, ami a megújulásodat szolgálja.

A pihenés, a fokozott terhelés, az életmódváltozás, a környezetváltozás, az érzelmi és a mentálhigiénia ismerete, a spirituális technikák erősítik a szervezet teherbíró képességét.

Ezért gyere el!

Bejelentkezés a workshopra

Az egészségünk állapota rajtunk múlik; attól, hogy mit teszünk magunkért, hogy mennyi időt szánunk magunknak, hogy mennyi figyelmet és törődést gyakorlunk magunk felé, hogy mennyire komolyan veszünk a test, a lélek üzeneteit és, hogy milyen gyorsasággal válaszolunk.

Vannak, akik élik az életüket, kizsákmányolják a szervezetüket, kimerítik a tartalékaikat, nem veszik figyelembe a jelzéseket, a panaszokat, és amikor beköszön a betegség, meglepődnek és bepánikolnak, mert egyáltalán nincsenek felkészülve arra, hogy merre induljanak, mit tegyenek, vagy hogyan segíthessenek magukon.

Saját tapasztalataim alapján kiválogatott, általam leegyszerűsített és a mindennapjaimban, helyzet-függően, gyakorolt gyors spirituális technikákat foglaltam össze, amelyeket munkám során, 15 éve tiszta és őszinte szeretettel megosztom a pácienseimmel és amelyekkel a workshop alkalmával szeretném megismertetni a kedves érdeklődőket és ezen túl megtanítani a kedves jelentkezőket, hogyan alkalmazzák őket.

 • emelj a rezgés szintet

 • kezeld a stresszes reakcióidat

 • gyorsíts az adaptáció folyamatot

 • győzz le a kimerültség érzeted

 • előzz meg a kiégést

Pár vélemény:

“A fizikai kezelés mellett folyamatosan lelki, “pszichikai” kezelést is kaptam tőle. Megfelelő szakmai könyveket ajánlott elolvasásra, s próbált magyarázatot adni lelki-testi problémáimra. Igaz embert, odaadó gyógykezelőt  ismertem meg személyében. Megtanított, hogyan kell életmódot váltani, egészségesen élni, más szemszögből nézni a környezetet, és arra, hogy mindig reménykedni, bízni kell a gyógyulásban. Ő tudatosította bennem a test és lélek harmóniájának fontosságát. Ő mindkettőt kezelte! Nyugodt szívvel ajánlom Alexát, hiszen szakmai felkészültsége, empátiája, kollegialitása révén értéket ad, a pácienseknek reményt és gyógyulást!” -Andrea

“Elmondhatom hogy a testi és fizikai gyógyulás mellett, komoly lelki fejlődésen mentem keresztül, erősebb lettem, ezáltal a kapcsolatom is kiegyensúlyozottabbá vált. A napi stressz leküzdésében is hatalmas segítséget jelent a hozzáállásom megváltozása, amely a beszélgetések mellett, a fizikai és energetikai kezeléseknek is köszönhető. Sokkal könnyebben élem meg a mindennapi megpróbáltatásokat, jobban kezelem a stresszt. Alexa empátiája, elfogadása és a segíteni akarása nagyon sokat jelent nekem, őszintén de mégsem bántóan világít rá, ha valamit máshogy kéne csinálni. Nagyon nagy segítséget jelentenek a vele folytatott beszélgetések. Mondhatom hogy komplex testi -lelki feltöltődést nyújt számomra.
Nagyon köszönöm!” – L. Katalin

Tematika

Elmélet – 1 óra

 • a modern korban élő embernek a legnagyobb ellensége az IDŐ 
 • az idő a legnagyobb stressz faktor
 • a stressz és a betegség kapcsolata
 • a kimerültség két alap megnyilvánulásai, oka, tünetei és megoldások
 • villám spirituális gyakorlatok a leegyszerűsített tudatosság jegyében
 • különböző technikák ismertetése

        

Gyakorlat – 2 óra

 •   3 légzés gyakorlat: szellemi frissesség, testi megtisztulás és lelki megtisztulás
 •   az 5 Yin szerv tisztításának és feltöltésének gyakorlatának elsajátítása
 •  meridián torna gyakorlati elsajátítása
 •  pozitív gondolat-beépítés gyakorlati elsajátítása
Bejelentkezés a workshopra

Ne “a stresszt kerüld el”, mert lehetetlen küldetés lenne, hanem tanuld kezelni az érzéseidet, mert abban rejlik az erőd, a hatalmad.

A stressznek nincsenek pozitív vagy negatív tulajdonságai, hanem hatékonysági mértéke.

A hatékonysághoz szükséges egy egészséges mentális állapot, egy egészséges gondolati rendszer; egy egészséges elme.

A hatékonysághoz szükséges egy egészséges emocionális háttér; kellenek az egészséges érzelmek, illetve egészségesen megélt érzelmek.

A hatékonysághoz szükségesek bizonyos elméleti és gyakorlati ismeretek, amelyek segítségével meg tudod előzni a túlzott, stresszes reakciókat, illetve  időben “kiütni” őket, mielőtt megsérülne a testi, a lelki és a szellemi épséged, mielőtt nem kívánt irányba tereli az életedet.

Ezért gyere el! 

Bejelentkezés a workshopra

Ne a stresszt kerüld el, mert lehetetlen, mivel a stressz maga a reakció, a válasz, maga a szervezeten belül lezajló adaptációs folyamat.

Hogyan kerülheted el? Hogyan érheted el, hogy a szervezet ne mozduljon, ne válaszoljon, ne oldja meg, ne adaptáljon, ne éljen?

Az adaptáció az élet fenntartás feltétele, és az adaptációs készségen és mértékén múlik az életben maradásunk és annak hossza is;

és a minősége.

Ne a stresszt kerüld el, hanem vigyázz az egészségedre és annak minden aspektusára, a testi, a lelki és a szellemi egészségre!

Hogyan?

Gyere el és megismertetem veled a lehetséges megoldásokat, amelyeket belátásod szerint alkalmazhatod.

Bejelentkezés a workshopra

Számos betegség esetén, a megfelelő védekező rendszer a kulcs, ha nem minden esetben.

Egy karban tartott, egy készenlétben lévő védekező rendszernek nincsen párja, mert képes időben észrevenni a támadásokat, a rendellenességeket, ez által képes gyors reakciókra; képes rövid időn belül megfelelő intézkedéseket hozni, ez által elkerüli a hősszántartó stresszes állapot által okozta kimerültséget, a kiégést.

Az offline ár: 14 900 Ft/ fő

Az online ár: 9 900 Ft/ fő

Minden kedves résztvevőnek ajándékba ajánlom egy fél órás telefonos konzultációt,

ha szükséged van a személyre-szabott megoldásokra .

Bejelentkezés a workshopra

Feltételek offline workshop esetén:

A workshop elindul minimum 6 résztvevővel és maximum 12 résztvevővel.

A workshopok megtartása a jelentkezők számának függvénye.

 A gyakorlati tudás élsajátítása megköveteli az alacsony létszámot.

Hívj, ha segíthetek!

Ha kérdéseid vannak: info@alexarendel.hu

Részlet az Általános feltételekből:

A workshopokra való bejelentkezéssel és részvételével kapcsolatos fontos tájékoztatás

A workshopok megtartása a jelentkezők számának függvénye.

Az egészségmegőrzés higiéniai és magatartási követelmények megkövetelik az alacsony létszámot.

A workshopok elindulnak minimum 6 és maximum 12 jelentkezővel indul el, mivel biztosítani kell a kellő távolságot a résztvevők között. 

Kérjük, hozd magaddal maszkot. Kérjük, hogy csak akkor jelentkezz, ha egészségesnek véled magad.

Kérjük, kérj egy barátot, ismerőst, egy családtagot, hogy jelentkezzen ő is, mert biztonságos gyakorolni egymáson úgy, hogy ismerjük egymást: az életmódját, az egészségi állapotát, hogy mennyire és hogyan vigyázz magára.

Talpreflexológiai workshop

április 18 @ 14:00 - 18:00

Go to Top