Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy jobb életminőség mögött az egészséges gondolatok és az egészséges érzelmek állnak.

A kezelésekkel párhuzamosan folynak a mentális- és emocionális egészség ápolása is.

Ha beteg a lélek, beteg a test és beteges az élet is. A spirituális és a fizikai síkok kölcsönös hatással bírnak; egyike meghatározza a másikat, és fordítva is.

Például röviden:

Ha sokáig tart a bánat, akkor a tüdő látja meg a kárát: a légzési rendszer, a méregtelenítés, a sejtszintű oxigén ellátás. 

Ha megbetegszik a tüdő, akkor megváltozik a légző rendszer működése és a méregtelenítési funkció  hatékonysága, a nem megfelelő oxigén ellátás depresszióra vezet: elmegy a életkedved, mert oxigén hiányában, nincs is elegendő energiád az élethez, és lassan feladod.

A túlerőltetett fázisban, kapkodsz a levegő után, fulladozol, harcolsz még, de nem tetszel semmit, ha nem reagálod le a figyelmeztetéseket, a tüdő elfárad, kompromisszumot köt: megelégszik kevesebb oxigénnel, az ereje fogy, az erő hiányában egyre kevésbe cselekszik, meg a vágya sem lesz hozzá, uralkodik a depresszió és a végén feladja.

Ha nem tudsz megbocsájtani, szeretni, és hiányzik belőled a megértés, az empátia, az emberség, a kegyelem, akkor a szív belebetegszik. Ha nem gyakorolsz a megértést, a megbocsájtást, a szeretetet, akkor a szív és a vérerek elveszítik a rugalmasságukat; elhasználódnak idő előtt.

Ha sokat aggódsz, előbb-utóbb elfárad a lép, és a párja: a gyomor.

Ha a lép működése már keserves, akkor egyre többet fogsz aggódni; nehezen hozod döntést; elmarad a cselekvés, azzal együtt a változás lehetőség is; benne ragadsz egy nem kívánatos élethelyzetben. Bekapcsolódik a hasnyálmirigy: úgy érzed, az élet nehéz és  keserű; jöhetnek az édességek, mert igen is jogodban áll megédesíteni az életedet. Elkezdesz hízni, egyre fárad el a hasnyálmirigy, már a kopog a cukorbetegség.

Ha elfárad a gyomor, egyre leragadsz a fizikai, egzisztenciális síkon; későbbiekben, egyre nehezebb lesz  boldogulni a munka téren, megvalósítani az álmait, megteremteni az anyagi biztonságot, attól függően, hogy milyen szakaszban van a gyomor.

Ha sokat mérgelődsz, idegeskedsz, vagy nagy benned az irigység, frusztráció, előbb-ütőbb elfárad az epe, és a párja: a máj: könnyen felkapod a vizet, türelmetlen leszel, haragos, irigy, frusztrált, elégedetlen; töröd a fejed, és fájni is fog; keresel a komfort ételeket, italokat, amelyektől éllazulást vársz el; alakulnak rossz és addiktív szokások, megbetegszik a máj. Egyre frusztráltabb leszel, egyre elégedetlenebb, egyre agresszívabb; a kör folytatódik.

A máj az érzelmek és a vér ura, meg a májnál kezdődik az emésztés is. Ha a máj nincs jól, felborul az emocionális egyensúly és jelentkeznek vér képzési problémák, a vér elemek aránya megváltozik, meg a menszesz is ide tartozik, mivel az érzelmek a hormonok irányítása alatt vannak; meg fordítva is- , illetve jelentkeznek emésztési zavarok is, ami az étel felbontása illeti- csak, hogy említsek egy párat. 

A vese? Az élet-energia, az épp gondolatok és az életörömök háza.

Ha felborul a működése, már nem látod a valóságot, elkezdesz torzítani azt, fura gondolatok támadnak, és bekapcsolódnak helytelen érzelmek. Szorongsz, észre sem veszed és már uralkodik a pánik, lassan haladsz a depresszió felé. Nem találod az örömet az életedben, nem érzed “otthon” magad ebben a világban, egyre nő a bizonytalanság érzete, elkezdesz félni, nincs bátorságod cselekedni, megváltoztatni az életed, elkezdeni újra élni. Meg nincs is energiád hozzá. Az egész szervezett kezd leépülni, jelentkeznek megmagyarázhatatlan gyulladásos állapotok, mert a vese feladata termelni a szükséges kortikoszteroidokat.

Kezdeti fázisban, amikor a szervezet még ellenáll, harcol, és lázad ( innen a gyulladás ) tapasztalhatsz fog fájdalmakat és  gyulladásokat, ízületi fájdalmakat és gyulladásokat, csonthártya gyulladásokat, etc. Amikor elfárad, akkor alakulnak a krónikus betegségek, mert a szervezet megtanul élni azokkal a problémákkal, amelyeket nem tudja megoldani.

Gyakorlatilag húzza az időt, kíméli magát, abban a törekvésében, hogy energiát sportoljon; megtanul gazdálkodni azzal az energia mennyiségével, amely rendelkezésére áll, mert a tartalék véges.

A talpreflexológiai kezelések alatt erősödnek a szervek, javul a működésük, visszanyerik az egyensúlyt; ez által megváltozik az érzelmek minősége is. 

Tudni kell, hogy  a gyakorolt hatás nem egy irányú, hanem kölcsönösen hatnak egymásra a szervek és az érzelmek, illetve a gondolatok.

Tudni kell, hogy a szervezet első reakciója, az adaptáció révén, a túlerőltetett működés, amely állapotot, viszont, nem tudja végtelenségig tartani, és akkor elkezd fáradni; ha nem lépsz közben, a szervezeted eljuthat kimerültségig, amikor már nehéz elkerülni a megbetegedést. 

Korai, figyelmeztetési fázisban elég az érzelmeken és a gondolatokon dolgozni: megfigyelni őket, analizálni, feldolgozni, és megváltoztatni őket; és akkor meggyógyul a test is.

Ha nagyon haladott stádiumban van egy páciens, akkor nehezére esik dolgozni az érzelmein. a gondolatain; az első lépes: “stabilizálni” az állapotát. Ezzel kezdem, és 10-12 alkalom után már jelentkeznek az első pozitív hatások: a páciensek arról számolnak be, hogy kipihentetten kelnek fel reggel, hogy kevésbé fáradnak el napközben, hogy kevésbe idegeskednek, nőt a stresszbíró képességük, többet mosolyognak, jobb az életkedvük; nem ritka, hogy elkezdenek egy új hobbit, vagy azzal foglalkozni, amivel régen szerették volna. Végső eredményként váltanak munkahelyét, elköltöznek, elválnak, vagyis kilépnek nem kívánatos, sértő, megalázó, hátráltató, nem őket szolgáló élethelyzetekből,  vagy úgy kezdenek új életet, hogy, házasságot kötnek, családot alapítanak, munkát találnak, beiratkoznak egy tanfolyamra, kezdenek tanulni, érdeklődni új dolgok iránt, akár szakmát is váltani.

Ez mind azért lehetséges, mert nem engedem el e kezüket, amíg nem képesek önállóan működni és működtetni magukat és az életüket. Azért lehetséges, mert nagy hangsúlyt fektetem a mentális, spirituális és emocionális aspektusokra is, amellett, hogy talpreflexológiai kezeléseket alkalmazom.

Azért lehetséges, mert a páciensek elkötelezik magukat a döntésük mellett, miszerint tesznek az egészségükre, jönnek a kezelésekre, elvégzik az otthonra, általam javasolt mentális és fizikai gyakorlatokat, változtatnak az étkezésén, az életmódjukon, másszóval aktív részévé válnak a saját egészségük visszaszerzése folyamatának.

Azért lehetséges, mert nagy hangsúlyt fektetem a mentális, spirituális és emocionális aspektusokra is, amellett, hogy talpreflexológiai kezeléseket alkalmazom, mert tapasztalatból tudom, hogy ha a lélek beteg, előbb-utóbb megbetegszik a test is; és ha a test beteg, előbb-utóbb megbetegszik a lélek is. Ebből már nehéz kimászni.

De nem lehetetlen.

Kitartással és elkötelezettséggel miden lehetséges.

Ha úgy érzed, hogy korai stádiumban vagy, jelentkezz email-ben, és foglalj magadnak egy ingyenes fél óra beszélgetést, amely keretében a te saját konkrét eseteddel foglalkozunk, hogy kiderítsük milyen irányban mehetsz és milyen segítséggel lehet szükséged: mentális és fizikai gyakorlatok, vagy egyéb.

Kérek időpontot az ingyenes félórás konzultációra

Ha úgy érzed, hogy el vagy késve egy kicsit, akkor kérj időpontot egy taklpreflexológiai állapotfelmérésre.

Kérek időpontot a talpreflexológiai állapotfelmérésre

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.

close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.