Egyre gyakrabban szóba jön a #böjt, amiről tudni kell hogy egyébként az #egészség megőrzés egyik eszköze lehet, ha azonosulni tudunk vele, ha magunkénak tudjuk érezni (ami mindenre igaz).

Ami erőltetnek érzem az a kijelentés miszerint a böjt, és más fajta #önmegtartóztatási formák általában megtanítanak uralkodni a testünk fölött, irányítani azt, ami bizonyos fokig igaz is.

De hogy az #önmegtartóztatás akármilyen formája, maga a lemondás lenne, az egyetlen út a lelki, szellemi fejlődéshez, erről nem tudnak meggyőzni.

Sok elkeseredett, életunt frusztrált, boldogtalan embert látni.

Véleményem szerint e mögött a félelmek és az elvárások vezérelte lemondások állnak.

Itt a földön emberként úgy tanulható, úgy tapasztalható a legkönnyebben az #öröm, annak az érzése, ha a test megkapja amire szüksége van, ami után vágyakozik, persze szem előtt tartva a mértékletesség (itt közbe lép a #Tudatosság) elvét-sőt, ez egy feltétel. Ez a legkönnyebb út a boldogsághoz, a jó testi közérzetben a lélek is jól érzi magát.

Mert ha a lélek “otthon érzi magát” akkor megtapasztalta az öröm érzését, és ha hozzászokott, megteremti és bevonzza azokat a körülményeket és lehetőségeket ami újra és újra erre az érzésre juttatja őt.

Csak vigyük bele a tudatosságot.

Hogyan?

Miközben örül a test, gondoljunk arra, hogy megérdemeljük, jár nekünk a #boldogság, és nem csak testi, materiális síkon, hanem lelki, szellemi síkon is.

Mert arra születtünk, hogy boldogok legyünk, és nem arra, hogy végig szenvedjük az életet a következő jobb karma reményében, hanem arra hogy biztosítsuk további magasabb szintű fejlődésünket.

Érdekességképpen a #”rehabilitáció” a “re-habitáció” szóból ered, “újra beköltözést”, haza visszatérést jelent.

A #lélek csak egy jól karbantartott, egészséges és elégedett testben fogja #otthon érezni magát, olyan testben,  amely nem szenved hiányt semmibe.

Befejezésképpen ne felejtsük el, hogy a tökéletes egyensúly a Test-Lélek-Szellem egységesben nyilvánul meg.

Nem lehetünk egyensúlyban ha kitagadjuk a Testet, az emberi mivoltunkat. Az emberi test minőség megélése is olyan fontos mint a lelki, vagy a szellemi aspektus megélése, ami Itt , a Földön egy feltétel is.

Egyik kedvenc idézetem hozzá:

“A sikeres élet titka, hogy tégy valakit boldoggá minden egyes nap. Akkor is, ha ez a személy nem más mint önmagad. Főleg, ha ez a személy nem más mint önmagad”.A De Mello.

Feliratkozom az oldalra

#Talpreflexológia 

#Árak

workshopok

www.alexarendel.hu

#Alexarendel #önmegtartóztatás # lemondás#vágyak #öröm #egészség #egyensúly #Alexarendel #talpreflexológia #kezelések #workshop #alexarendel.hu

close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.