A betegségtől, az öregedéstől és a haláltól való félelem irracionális tettekre késztet.

Halottad az ortorexiáról?

Az ortorexia azzal kezdődik, hogy elkezdjük bizonyos táplálkozási korlátokat bevezetni, vagyis elkezdjük kihagyni az étrendből olyan ételeket, amelyeket ártalmasnak véljük.

A cél az egészség megőrzésé, de paradox módon, egészségtelen következményekkel jár: egyre több élelmiszer a tiltott listára kerül, a táplálkozás hiányos lesz, az illető elveszíti a természetes, intuitív módon étkezési képeségét, kockáztatja az alultápláltság kialakulását, akár a halált is; párosul hozzá az emberi különböző tevékenységek iránti érdeklődést vesztés, a szorongás, az elszigeteltség.

Ő maga nem igen veszi észre, mert a jó szándék vezérli, és megvan róla győződve, hogy az egészségért teszi meg azt, ami.

Érdekes fordulat. Az egészség a cél, és az egészség elvesztése lesz az eredmény.

 

Miért?

Mert a túlzásokat nem szeretjük: mi sem, a szervezetünk sem.

Ami túl sok, vagy túl kevés, egy olyan erőteljes inger, ami kiváltja a stressz reakciót. A stressz reakció nem tudja legyőzni az időt. Rövid ideig tökéletesen működik. Viszont, ha kiváltó inger sokáig fennmarad, akkor a szervezet összeomlik, mivel nem jut ideje regenerálódásra; egyre apadnak a rendelkezésére álló erőforrások, elkezd gyengülni, és a kimerültség hatására, feladja.

 

Én mindig is az intuitív táplálkozásban hittem: eszem, amit jól esik, azt, amit megkívánom, akkor, amikor szükségét érzem. Én bízom a szervezet ítélőképességéében, és csalódást nem ért még.

A tudatos életmód, a tudatos táplálkozás, a tudatos mozgás, a tudatos munkatempó, etc, nem restrikciókról, a korlátozásokról szól, hanem az egyensúlyról.

Az egyensúly arról szól, hogy se túl sok, se túl kevés, miközben törekszünk a változatoságra. Ez az elv mindenre vonatkozik.

A változatoság fenntarja az érdeklődést az élet minden területére. A változatoság megvéd egy unalmas rutintól, az unalmas életformától, és távol tartja a betegségeket.

A változatoság megakadályozza a depresszió kialakulását, megvéd az elfásulástól, a kedvtelenségtől, az életöröm hiány érzés kialakulásától. 

 

Nem elég tudatosan táplálkozni, mozogni, életvitelt kialakítani.

Mindez kevés, ha a lélek nem egészséges.

Ha a lélek egészséges, akkor lehet kevésbé tudatosan táplálkozni, mozogni, életvitelt kialakítani.

Az érzelmek kapcsolódnak, a kölcsönös hatás elvet követve, a test energetikai központjaihoz, az összes szervek és szervrendszerekhez, a szervezet összes funkcióihoz.

Ha dolgozunk az érzelmeken, hatást gyakoroljunk a csakrákra és a hozzájuk rendelt szervek és funkciók.

Egyik legjobb, legkényelmesebb, és legkellemesebb módszer a lelki egészség fenntartására, az esszenciális terápiás minőségű olajok.

Ha szeretnél betekintést nyerni, és az e-téren tudásodat bővíteni, rendszerezni, akkor gyere el az Olajok hatása a csakrákra című online előadásra.

 

olajok, csakrák, érzelmek, korlátozások, táplálkozás, életforma, egyensúly, változatoság, alexarendel

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.