A biztonságérzés át tud minket verni!

A biztonságérzés fontos szerepet játszik az életünkben. A biztonságérzés alapja az életösztön, és ebből kiindulva, az igény, hogy életben maradjunk.

Abszolút jogos!

Akkor érezzük magunkat jól, ha biztonságban vagyunk.

A probléma ott kezdődik, amikor azt gondoljuk, hogy a biztonságérzés anyagi eredetű.

Hogyan lehet anyagi eredetű egy érzés?

Aki nem érzi magát biztonságban, szerezhet számos anyagi javakat, és arra eszméli magát, hogy még mindig nem elég, még mindig nem érzi magát biztonságban.

Minél több mindened van, annál jobban fogsz félni. Félni fogsz, hogy elveszítheted azt, amiért annyit dolgoztál, vagy kockáztad.

Paradox módon, a vagyon nem fogja növelni a biztonság érzeted, bár elismerem, hogy sokat tud hozzá tenni.

Jó, ha van, de arra legyen, hogy adj magadnak, és másoknak, mert a pénz értéke ebben rejlik.

De ne kezdj halmozni a pénzt, és a vagyont, hogy biztonságban érezhess magad.

De akkor, hol keresheted azt az érzést?

Egyszerű. Egy érzésről van szó, és annak helye a szívedben.

Ne keresd egy ruhát a hűtőben, hanem a szekrényben, mert ott a helye. Ne keresd a vajat a szekrényben, mert a hűtőben a helye.

Ha érzést keresel, keresd meg a szívedben.

Nem találod meg?

Légy kitartó. Vizsgáld meg önmagadat, és lásd mi az, ami eltakarja. Ami eltakarja, egy másik érzés lehet csak, mert a szívedben csak érzések vannak. Lehet, hogy a szeretethiány lesz az, ami eltakarja a biztonságérzetet? Vagy a félelem? Vagy a bűntudat?

A szeretetet hiába várod másoktól, amíg te nem szereted önmagadat. Lásd, hogy mi az amit nem szereted magadban, és változz meg. Ha tudni fogsz magadra mosolyogni, mások is fognak rád mosolyogni. Ha tudsz magadnak örülni, mássok is fognak örülni neked. Ha tudsz magadat értékelni, mások is fognak. Ha tudsz magad becsülni mások is fognak. Ha tudsz tisztelni az, aki vagy, mások is fognak tisztelni. Ha tudsz szeretni magadat, mások is fognak szeretni.

Félsz? Mitől? Attól, ami jönni fog? Honnan tudod, hogy be fog következni? Tedd meg mindent, hogy ne következen be, azt, amitől félsz. Cselekedj, ne gondolkodj.

Bűntudatod van? Miért is lenne? Mert hibáztál? Dehogy! Csak megtetted mindent, amire akkor, az adott helyzetben, képes voltál. Képezz magad, maradj éber, vedd észre mikor, és hogyan bántod másokat, vagy hogyan ártod magadnak, és tanulj, hogy egyre kevesebbet hibázz. A bűntudat nem büntetésről szól, hanem egy eszköz, hogy jobb emberré válj. Ne büntesd magad, hanem fejlődj.

Ha mind ezen túl leszel, akkor megtalálod a biztonságérzést is.

Egy másik tipp az, hogy erősítsd magadban azt a gondolatot, hogy az élet nem ellened van, hogy nem azért jöttél le a földre, hogy szenvedj, hanem azért, hogy tanulj. Végezz el a „házifeladatokat”, úgy, ahogy tudod, amíg mesterré nem vélsz, az életed mesterré.

Tudd, hogy az élet nem büntet, nem szenvedtet, tudd, hogy az életed formálható.

Tudd, hogy az Élet egyensúlyra törekszik, és azt is, hogy az egyensúly alapja az az érzés, hogy minden a rendeltett helyére kerül, és a rendeltett időben történik meg. Ne légy türelmetlen, hanem bízz!

Bízz, hogy jó helyen vagy itt a földön. Bízz, hogy része vagy az Életnek, amely az egyensúly fenntartására törekedve, képes a gyógyulásra.

Megtudsz gyógyulni, és megtudod gyógyítani az életedet is.

Te csak bízz, és akkor meglesz a biztonságérzeted is!

Ha gyógyulni akarsz

Ha nem tudod merre tovább

Ha a lelkednek kell a segítség

biztonságérzés, bízz, szeretet, bűntudat, félelem, alexarendel

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.