Megtanultam azt, hogy az ember rendelkezik olyan képességekkel, amelyeket, ha megtanulja használni, akkor minden megoldja, úgy, vagy amúgy. Majd ráér tökéletesíteni a megoldásokon, kijavítani a hibákat.

Én sohasem voltam olyan beteg, hogy harcolnom kellett az életemért, én nem kerültem olyan tragikus helyzetbe, hogy legyen “mit mesélnem”. Én mindig a “prevenció a mindenkori legjobb megoldás” élvén működtem.

A prevenció alapja a konstans, következetes, kitartó megfigyelés, és a megfigyelés által szerzet információk értelmezése, és a válaszok beépítése.

Szeretnénk más életet, de változástól félünk. De elvárunk, hogy ugyanaz a viselkedési, gondolkodási és érzelmi sémák alapján, más eredményeket teremtsük.

Ez egy pat helyzet, amely helyben tart minket, megakadályozva a haladást; csak azért mert félünk a változástól.

De lehet haladni helyzet változtatással nélkül?

Hát, nem!

Jelek mindig vannak, maga az életünk és a testünk figyelmeztet, de elzárkózunk, nem akarunk tudni, látni, megérteni, mert nem akarunk változtatni, és nem akarunk megváltozni. Valahogy mindig a könnyebb utat választunk, ami önmagában nem is olyan rósz ötlet, amíg nem okoz több kárt, mint hasznot; ne hagyjuk figyelmen kívül a “mellékhatásokat”.

Emlékszem, hogy van egy idő, amikor hirtelen rám törtek allergia jellegű tünetek: könnyezett a szemem, prüszköltem, bedugult az orom.

Egyszer megelégeltem, és leültem gondolkodni azon, hogy mit is jelent az allergia. Arra jutottam, hogy az allergia egy túlzott reakció, amely mögött egy akut, vagy egy  régóta tartó elhanyagolt  irritáció húzódik el.

Akkor elkezdem keresni az irritált állapotomnak az okát: kerestem a régebbi és az újabb történtek között, a helyek között, ahol megfordultam, vagy az időm jelentős részét töltöttem, az emberek között, akivel érintkezem, barátkoztam, találkoztam, éltem.

Meglett a válasz. A következő lépes a döntés volt. Ahogyan magamban meghoztam a döntést, a tünetek el kezdek enyhülni, és fél órán belül el is maradtak.

Nagy felfedezés volt, amely arra mutatott, hogy milyen öngyógyító képességekkel bír a szervezet, és milyen erős a kapcsolat a test, a szellem és a lélek között.

Nem is kell elmondanom, hogy ma már nem várok: akármilyen tünetem van, leülök gondolkodni.

Allergia tüneteim voltak és még lesznek is, ha éppen valami,…vagy valaki irritálni fog, de eszembe sincs betegségnek tekinteni, hanem egy baráti figyelmeztetésnek. Egyszerűen, a testem által, a lélek kommunikál velem és nem igen enged azt tenni, ami számomra ártalmas.

A testi panaszok nem más, mint a lélek nyelve, amelyen keresztül űzzen nekünk. Vegyük komolyan az üzeneteit, mert sok bajtól megvéd minket.

Ez az, amit én prevenciónak nevezem: hallgassuk a lélek mondanivalóját és válaszoljuk is.

Figyelmébe ajánlom a  “A talpreflexológia hatása a gondolai és az érzelmi világra”- mentális, emocionális és fizikai síkok kölcsönhatásai füzetet.

prevenció, tünetek, jelek, allergia, irritáció, megfigyelés, változás, könnyebbút, mellékhatások, alexarendel

close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.