Gyakran  kérdeznek, hogy vajon működnek-e a mantrák.

Mit is jelent a mantra?

A mantra egy szimbólum; a mantra egy szó, vagy egy mondat, amelyet feltöltötték egy adott célra szükséges energiával.

Ha azt mondom, hogy energia, sokaknak kevés. Honnan szedni azt az energiát? Mit is takar az az energia? Mit is jelent az energia?

Mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy minden energia, hogy azt, ami világnak nevezünk, azt, amit belőle látunk, meg azt is, amit nem, nem más, mint különböző sűrűségű energia halmaz. De ha beszélünk maga az energiáról, akkor elvesztünk.

Ha az energiáról beszélünk, hirtelen nem tudjuk hogyan elképzelni, mert önmagában egy láthatatlan, megmagyarázhatatlan, felfoghatatlan, forma és idő meghatározok nélküli fogalom.

Amíg nem manifesztálódik valamivé, amit meg tudjuk érinteni, tapogatni, és egyáltalán látni, addigra az energia egy fogalom marad, egy név, amellyel megillettük azt a valami, amit nem láthatunk, és ezért nem is feltétlenül értjük, miközben az energiát nem érteni kell, és látni sem, hanem érezni.

Az Elme az, aki látni akar, megmagyarázni, érteni, analizálni, körbe járni. Az Elme ritkán jut el a dolgok végére. Az Elme nem igen talál rá a lényegre. Az Elme vitatkozik, bizonyit és ellen-bizonyít; az Elme számára minden, és a semmi is lehetséges. Az Elme a számtalan igaz (és egy időben hamis is) lehetőségekről szól, amíg nem bizonyítja az ellenkezőjét. Az Elme választ nem ad; csak választási lehetőséget.

A választ a Lélek fogja megadni. A Lélek lesz az, aki, a számtalan lehetőségekből, a helyeset fogja kiválasztani.

De felmerül a kérdés, hogy mi a “helyes”.

A “helyes” az lesz, ami Téged szolgál. A “helyes”  szubjektív, és pont ezért, egyedi alapokon nyugszik.

Az eredete a megtapasztalt történeteknek a megélése.

Ugyanaz a történetet másképpen fogjuk megélni. Egy adott pofon másképpen és más miatt fog fájni, más mélységeket fogja elérni. Ugyanaz a pofonnak más lesz az üzenete, attól függően, hogy mit varunk el magunktól, mi az, amivel nem vagyunk megelégedve, mi az, magunkkal kapcsolatosan, amit szégyenkezzünk, hogy mi az, amire emlékeztet.

A “pofon” maga mellékes. Az üzenete az, ami számít. Ami számít az, amire emlékeztetett, annak ellenére, hogy keményen igyekeztem elfelejteni, vagy leplezni. Az számít, hogy merre visz, és hova juttat el a kapott üzenet. Innentől kezdve el lehet felejteni a “pofon”-t, és csak az üzenetre fokuszálni.

Az üzenet mindig egyedi, személyre szoló. Ha más az üzenet, akkor más lesz az eszköz is; akkor más lesz a mantra is.

Én saját mantrákkal, képekkel, szimbólumokkal dolgozom, mert az egyedi meglátás és megélés egyedi megoldás kíván.

Hogyan alakítom meg a saját mantráimat?

Úgy, hogy a kiválasztott szóhoz, vagy mondathoz társítom egy képet és a hozzáillő érzést, attól függően, hogy mit akarok elérni.

Kevés mondogatni magamnak, hogy önmagam vagyok, ha nem ezt érzem. A Lélek, ahogyan nem győzöm hangoztatni, nem tud hazudni.

Nem azok vagyunk, amit gondolunk, vagy kimondunk, hanem azt, amit érezünk.

Csukd be a szemed, válassz ki egy képet, amelyben jól érzed magad, tartsd fenn ezt az érzést, miközben hangot adsz a mantrádnak; és akkor összefognak kapcsolódni.

Akármikor mantrázol újra, a kép és az érzés maradjon ugyanaz.

Minden egyes “problémára” más mantrát válassz, hozzáillő képpel és érzéssel.

A kép segít tudatosítani magadban a célodat. Az érzés biztosítja a szükséges energiát a cél megvalósítására.

Vagyis, az energia az érzés. Az energiát nem csak érezni lehet, hanem az energia maga az érzés.

mantra, érzés, energia, elme, lélek, alexarendel

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.

  

close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.