Amit tudunk a cseresznyefáról az, hogy elvarázsol az illatos virágaival, hogy csábít a gyümölcsei színéivel, és könnyen meggyőzz a gyümölcsei ízével, miközben észrevétlenül visszarepít a gondtalan, biztonságos, természetes bőséges érzésekben örvendő gyerekkori emlékeinkbe.

Amit kevesen tudják a cseresznyefa gyümölcseiről az, hogy vitaminokban és ásványanyagban gazdag kis terméke van.

A cseresznye nagy mennyiségben tartalma káliumot, kalciumot, foszfort, cinket, magnéziumot és vasat is, amelyek mind erősítik szervezetünket. A nyomelemek tartalmának  köszönhetően, jó hatást gyakorol az emésztő- és immunrendszer működésére. A lúgosító hatása megvédi a szervezetet a savasodással szembe és különös hatással bír az érfalak rugalmasságára, segít megelőzni az érelmeszesedést.

Kiváló az antioxidáns tartalma, amely azt jelenti, hogy nem csak az egészségünkre gyakorol hatást, hanem a szépségünkre is: a magas A és C vitamin tartalma miatt serkenti a kollagén termelést.

A magas A vitamin tartalma miatt, a cseresznye kiváló kiegészítő megoldás a szem és az egészséges látás  megőrzésében.

Magas a melatonin tartalma, amelynek köszönhető a pihenésre gyakorolt hatása.

A zsír- és a fehérjetartalma alacsony, viszont magas a  szénhidrát és a növényi rost tartalma; ezért jó energia forrás, amikor nincs időnk rendesen enni, vagy amikor fogyókúrázunk, illetve jó a székrekedés ellen, ezzel is meggyorsítva a méregtelenítési folyamatokat. Egyébként jó természetes, szelíd vízhajtónak is.

Amit igen kevesen tudják, az, hogy a cseresznye jelentősen képes csökkenteni a vér húgysav menyiséget a szervezetben és megelőzi az egészségtelen mennyiségű lerakodását. Ezért ideális a köszvény betegségbe szenvedők számára.

De tudni kell, hogy a kezelések mellett, én, naponta legalább egy fél kilót javaslom, egy éven keresztül. Ha hajlamosság van húgysav lerakodásra, bár a kezelések általában megszüntetik ezt a hajlamot, akkor a beteg, egész életében részesítse előnybe a cseresznye rendszeres fogyasztását. Télen is nyugodtan megteheti, mert a cseresznye befőtt is jól működik. Egyik volt páciensem, ma már, 10 éve rendszeresen fogyasztja a cseresznyét, télen, nyáron, és mai napig tünet mentes.:)

Fontos jól megmosni a gyümölcsöt, és figyelni arra, hogy , amikor megveszünk a felszíne csillogjon és a szára ne legyen száraz.

Talpreflexológia állapotfelmérés

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.