Mind hallottunk a “kulináris orgazmus” kifejezést.
Mind hallottunk arról, hogy lehetséges elérni az orgazmust olyan magas szinten, hogy a testi megnyilvánulasai elmaradnak.
Mind tudunk, hogy az orgazmus az eletelvezetek része.
Sokan úgy vélik, hogy a sexuális élet gyakorlása az egészség egyik feltétele.
De kevesen tudják, hogy a szexuális energianak és a kreativitásnak közös a forrása és ugyanaz a csakrát tápláljak, a Nemi csakrát, amely érzelmekről szól, örömökről, élvezetekről, bőségről, teremtésről és kreativitásról.

A túlműködő Szex csakra esetén, nagyobb az igény az élvezetekre, azon belül a szexre; ide kapcsolható a sexfüggőséget.

A túláradó energiát feltétlenül használni kell, ami  nem több mint egy energetikai korrekciós gyakorlat.

A kreatív energia is a Szex csakrához kapcsolódik. Az “orgazmust”, mint az öröm legmagasabb foka, ezen a szinten is lehet megélni.

A kreatív ember, aki megéli a kreativitását és gyakorlója is, eljuthat odáig, hogy szinte aszexuális lesz.

Azok, akiknek az életükben prioritást élvez a szex, azzal védekeznek, hogy akkor miért élni, ha nem lehet részük benne? Nem is kell lemondani róla, csak mértéket gyakorolni.

De először tisztázunk a függőség fogalmat?

Amíg nagyon szeretsz valamit és esetlegesen túllépsz bizonyos határokat, hogy elérd, addigra nem vagy függő.
Viszont, amikor a mindennapi vagy az életeddel, vagy a jövőddel kapcsolatos meghatározó döntéseidet is annak a nagyon szeretett valaminek a függvényeben hozod meg, annak ellenére, hogy számodra nem feltétlenül kedvező, sőt, árthat is, akkor nagy valószínűséggel függő vagy.

Én mindig is azt állítottam, hogy betartva az egészséges mértékeket, miközben kárt nem okozol se magadnak, se másoknak, se magadban, se másokban, addigra szabad vagy azt tenni amit csak szeretnéd, és addig csak ameddig jóízűen teszed meg.

Aki a kreativitása megélésében, átélésében és gyakorlásában használja fel a szexuális energiáját, annak megvan a saját “orgazmusa”, csak, hogy más szintén…és mielőtt azt mondaná valaki, hogy a szexmentes élet nem egészséges, pontosítőnek azt, hogy a kreatív ember, aki kreál is,  nem feltétlenül szenvedi a szex hiányát, mert alapvetően nem hiányolja.

A szex, az étel, az ital az életfenntartás abszolút feltételei, amelyekhez kapcsolódnák az  alapösztönök.

Nevezhetik őket primitív ösztönöknek, de véletlenül sem szabad pejoratív értelemben érteni.
Számomra a “primitív” jelző” arra irányul, ez esetben, hogy ezek az ösztönök olyan régiek, mint amennyire régi az ember története, vagyis veleszületett, és mind a három ösztön az élet alap örömökhöz kapcsolódnak.

Ha élvezzük egy ételt, egy italt, a szexet, de ugyan akkor, ha élvezzük egy könyvet, egy festményt, a csendet, a napsütést, egy dallamot, vagy ha létrehozzunk valamit, tulajdonképen az örömérzést táplájuk. 
És ameddig tudunk örülni, addigra boldogok is vagyunk. És ha boldogunk, akkor alapvetően egészségesek is, azzal a feltétellel, hogy képesek vagyunk elkerülni a túlzásokat.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.