Az ember azt gondolja, hogy nem akar gondokat, problémákat, intézni valókat, már elege van a kihívásokból, miközben folyton keresi őket. Nincs tisztában vele, mert a tudatalattija keresi és vonzza a bajokat.

Miért?

Mert szüksége van rájuk…már akinek.

Vagy azért, hogy megmagyarázza a sikertelenséget, főleg ha nagy tervekről van szó, vagy azért, hogy bizonyítsa magának, hogy képes megoldani, főleg, ha apró tervekről van szó.

Ilyen típusú emberek sokat is panaszkodnak, felnagyítva a bajokat, hogy utána tudjanak büszkélkedni az eredményekkel. Ha nincs baj, kreálnak. Ha segíteni akarsz nekik, ellenállnak. Bizonyítani akarnak, törleszteni maguk felé, mindenesetre kompenzálni az elmarad nagy sikerek miatt.

Szükségük van problémákra, mert ha megoldják, akkor javul az önkép, nő az önbecsülésük és az önértékelésük. Egyszerűen ezt nem lehet megtagadni tőlük. Ehhez joguk van.

Amire nincs joguk az, hogy Neked panaszkodjanak, főleg ha Te megoldás-orientált vagy, mert előbb-utóbb frusztrálni fog, hogy nem tudsz segíteni neki, illetve a kialakult tehetetlenség érzés leszívja az energiádat és meg is betegíthet.

Ilyen típusú embernek hasonló típusú emberre van szükségé, akivel kölcsönösen tudnak panaszkodni és ha sikerül, büszkélkedni.

Neked, pedig, olyan emberre van szükséged, aki megoldás-orientált, hogy együtt nagy terveket valósítsátok meg.

Értsd meg őket, és engedj el őket, mert boldogok a bajukkal együtt, amelyeket megtanultak vonzani maguknak. Lelkifurdalásod ne legyen.

panaszkodás, baj, probléma, gond, lelkifurdalás, megoldás, önkép, büszke, tervek, alexarendel

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.