Beköszönt az ősz, és nemsokára kopog a tél.

Az ősz próbára tesz minket és a szervezetet is.
Meg kell szokni a kevesebb fényt, a hidegebb napókat, egy kicsit kimerített minket a nyár gazdag érzelmekben és élményekben dúskáló nyaralások, a nyirkosabb idő kedvező a vírusok számára, a tüdő ki van téve támadásokra, a légző rendszeri betegségek gyakoriak, a nagyobb nedveség miatt felerősednek az ízületi panaszok.

Mit lehet tenni?

Támogatni a légzőrendszert és ápolni az ízületeket.
A légzőrendszert úgy lehet támogatni, hogy melegen tartjuk a nyakat, meleg italokat fogyasztunk, sokat tartózkodunk szabad, friss levegőben, végzünk légző gyakorlatokat és sportolunk, hogy növeljük a tüdő kapacitását, és ki-be lélegzési hatékonyságát.
Akkor fontos méregteleníteni a benti levegőt: 4 csepp Lemon olaj, 2 Siberian fir olaj, 2 csepp Junipper berry, 1 csepp Wintergreen olaj. Az utolsó kettő erős vírus-ölő hatású.

Én a doterra esszenciális olajokat használom, mert nem mindegy mit lélegzem be, ha már a tüdőt akarom támogatni.

Ha már érzünk, hogy kapar a torok, akkor kívülre kenni, 2-3 óránként, egy-egy csepp Onguard olajjal a nyakat, és szopogatni Onguard torok és immunerősítő cukorkákat, akár 2-3 óránként egyet. Illetve, belélegezni az Air olajból, és egy cseppet kenni a köznyelven úgy úgynevezett chi levegő mester pontot, a mellkas közepén, a mellbimbó magaságában.
Alapvetően, ezzel meg is előzted a betegség kialakulását.

Ha viszont, nem reagáltál időben, és a tünetek rosszabbodnak, akkor kezdj párologtatni vírus-ölő olajokat és az oregánót, amely természetes antibiotikum.

Ha már folyik az orr is, akkor az orr nyergén, ahol találod két mélyedés, amelyek arcüreg problémákra vonatkozó akupunktúrás pontokat találsz (ne félj, megfogod taláni, mert fájdalmasak ilyenkor), mindkét oldalát és a szemek alatt lévő arccsonton végig (itt is arc-üreg kapcsolódó akupunktúrás pontok vannak) egy-egy csepp Onguard, úgy 3 óránként. A szemedbe ne kerüljön.

Ha láz is van, és nem akar lejjebb menni, akkor a gerincen végig kenj finoman egy-két csepp Borsmentát.

És akkor ott van a lélek is.

Ha a tüdő elfáradt depressziósnak érezheted magad. Akkor a Wild Orange olaj csodákat művel. Párologtass, vagy tedd a tenyeredben egy-két cseppet és lélegezz be, akár többször naponta.

Mivel a tüdőhöz kapcsolódik a vastagbél, mint Yang párja, jelentkezhetnek bélrendszeri panaszok, úgy ahogyan gyomor panaszok is, mivel az ősz a nyár végével azonos, amikor a gyomor-lép egységet éri a legtöbb támadást, nem beszélve arról, hogy ilyenkor ők dolgoznak legtöbbet, vagyis igénylik a segítséget.
Érdemes elkezdeni egy Terrazyme ( enzimek és esszenciális, terápiás minősítésű belső használatára alkalmas olajok kombo ), és egy Pb-assist (probiotikumok) kúrát.

És mivel nemsokára kopog a tél, amikor a vese-holyag van veszélyben, érdemes elkezdeni támogatni a vesét is, ha elakarjuk kerülni a téli depressziót, amely könnyebben alakul, ha nem győztük le az őszi fáradságot, amely a tüdőhöz kapcsolódik, vagyis a sejtszinten gyenge oxigén ellátáshoz.
Ezért én elkezdetem egy ázsiai ginszeng és egy aszalt lícium bogyó kúrát. Ezeket megtalálod bióboltokban, de akár DM-ben, vagy nagyobb gyógyszertárakban.
A cél a vese támogatása, vagyis minden, ami hozzá tartozik: az életerő növelésé, az ép gondolkodás támogatása, a kedvező lelki állapotok stabilitása, az ízületek állapota és jó működésé fenntartása, a hajhullás megelőzése, a csontok és a fogak egészsége megőrzésé.

Láthatod, hogy milyen összefügések vannak a szervek megfelelő működésé és a hosszútávú egészség között.
Ha minden évszak kezdetén azt teszünk, amit a szervezetünk igényli, megtudjuk előzni a korai elhasználodást, kifáradást, kimerültséget, elöregedést.

A prevenció a kulcs!

Talpreflexológiai állapotfelmérés

Esszenciális olajok

Ha kérdéseid vannak, keress meg, az ingyenes konzultáció keretében (az első ingyen van! )

ősz, tél, fáradság, depresszió, vese, tüdő, emésztés, immunrendszer, megelőzés, alexarendel

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.