Hogyan őrizheted meg az egészségedet?

Úgy, hogy vigyázol rá.

Ezzel mindenki tisztába van. Amivel nem, az, hogy ez egy folyamat. Nem vigyázhatsz valamire kedved szerint. Nem csinálhatod fél szívvel. El kell kötelezni magad. Kell hozzá kitartás.

Ha ragaszkodsz valamire, azt ápolni kell, legyen szó egy párkapcsolatról, egy kocsiról, az otthonodról, a munkádról, a kedvenc ruhádról, vagy növényidről.

Az egészséggel is ez a helyzet. 

Ha egészséges fogsort akarsz, minden nap fogat kell mosni. Ha szép hajat akarsz, havonta kell fodrászhoz járni, ha nem tanultál meg magadnak vágni, vagy festeni a hajadat. Ha szép körmöket akarsz, járnod kell manikűröshöz; ha szép testet, akkor rendszeresen mozogni, éber elmét, akkor rendszeresen tanulni valamit, etc.

Ha egészséges akarsz lenni, akkor foglalkozni kell az egészségeddel. 

A beteg igyekszik kigyógyulni; szalad orvoshoz, vagy más szakemberhez, szerencsével meggyógyul, és ezzel, azt hiszi, hogy elvégezte a dolgát. Mintha elég lenne, mondjuk, 10 éves koráig mosni fogát, gondolván, hogy ezt kipipálta, és élete végéig bebiztosította magát, ami a fogak illeti.

Sajnos, ez nem így működik.

Az egészséggel kapcsolatos elkötelezettség is életre szól. Ismétlődő rendszerességgel szükséges igénybe venni, illetve használni azokat az eszközöket, módszereket, gyakorlatokat, amelyek az adott személy számára hatékonyaknak bizonyultak. Ingerek hiányában a szervezet elkényelmesedik; kellenek a különböző ingerek, hogy ébernek tartsuk az alkalmazkodó képességünket; hogy a szervezet időben vegye észre a őt érő támadósokat és a legrövidebb időn belül kezdjen lereagálni.

A REFLEXOLÓGIAI kezelések segítségével felhozzuk a szervezetet az alulműködő állapotából arra a szintre, hogy felismerje a helytelen működést, rátaláljon a problémáira és további támogató kezelésekkel meg is oldja azokat.

A reflexzónákban  7 000 érző idegvégződés található. Ezeknek az  idegvégződéseknek, panasz vagy betegség esetén, a fájdalmas ingerlése ingerzuhatagként hat a központi idegrendszerre, minek folytán különböző gátló és aktiváló jelenségek jönnek létre, késztetve a szervezetet, hogy beindítsa az öngyógyító mechanizmusát.

Talpreflexológia

 

#hogyanorizhetedmegazegeszsegeset, #vigyázni, #ápolni, #rendszeresség, #elkötelezettség, #prevenció, #egészség, #reflexológia, #alexarendel

close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.