Miért bánt a szél?

Miért bánt a szél?

A szervóra egy szigorú, egymással függő, tápláló és gátló energetikai körökből álló rendszer, amely megfigyelésen, gyakorlati tapasztalatokon szerzett és tovább fejlesztett, ismeretek alapján nyerte meg a létjogosultságát.

A rendszer 5 , működési kapcsolatuk és a Jin és a  Yang energetikai jellegük alapján, párosított szervekből áll: a szív-vékonybél, gyomor-lép, tüdő-vastagbél, vese-húgyhólyag, máj -epehólyag. Minden egység egy Jin és egy Yang szerv alkotja; a harmonikus együttműködésüket, az energetikai  kiegyensúlyozott állapotok határozzák meg. Például, ha alulműködik a máj, akkor  az epe fog túlműködni. Ebben az esetben, könnyen dühbe gurul az érintett, könnyen veszíti el az önuralmát, agresszívabbá válik, türelmetlenebbé, miközben érzékenyebb lesz, érzelmileg instabil; a hangulata ingadozik. 

Minden egységhez alapvetően tartozik egy évszak, egy szín, egy íz, egy természeti jelenség és egy érzelem.

Például a máj-epe egységhez rendelik a tavaszt, a zöld szint, a keserű íz, a szélet és a haragot.

A tavasz az újrakezdet szimbóluma, az ébredésé, a növekedésé. Ezért a komolyabb méregtelenítő kúrákat tavassal érdemes elkezdeni, hogy új lappal, újjászületett állapotra lehessen építeni, fejlődni.

A zöld szín a gyógyulás színe, amely azt is jelenti, hogy jó hatással van a máj-epe működésére, de ugyan akkor, a gyógyító rezgéseivel,  az egész szervezetre gyakorol hatást.

A keserű íz segít az epe működéséhez, a megnyugtatására; ez által az egész emésztőrendszerre jótékony hatással rendelkezik. 

A szél az érzelmi világot zavarja össze. A máj az érzelmek, és a vér ura. A szeles idő befolyásolja az érzelmi stabilitást; az ember ingerültebb, türelmetlenebb és agresszívabb.

Szeles időben feljöhet a régen dédelgetett harag is, vagy könnyen születnek újak.  A harag tovább rontja a máj-epe működését; ezáltal kölcsönösen táplálják a nem kívánatos jelenségeket: romlik a máj-epe állapota és egyre nő a harag.

Mit tehetünk?

Ha szeles idő van, halasztjuk a komoly beszélgetéseket, kerüljük a konfliktusokat, a komoly üzleti vagy a vitarendező tárgyalásokat, tegyük át a kibékülő beszélgetéseket, mert könnyen lehet, hogy elfájulnak a helyzetek; ami a későbbiekben, nehéz lesz helyrehozni.

Relaxálunk: lehet meditálni, olvasni, kellemes zenét hallgatni, eleget pihenni, természetben sétálni, mozogni.

Fogadj el a meghívásomat egy ingyenes Dancerobic orára, 2020 Március, 6 án

Itt foglald el a helyet: info@alexarendel.hu

2020 Március 6-én, Péntek , 18-tól-19-ig

Békásmegyeri Közösségi Háza

1039 Budapest, Csobánka tér 5. ( Szentlélek tértől 6 megálló HÉV-el )

A zöld szín csodákra képes; szinte azonnal javít a hangulaton: egy új zöld cserép, amelyben egy vidám tavaszi virág kap helyet, egy zöld takaró, vagy zöld függöny, egy zöld sál, vagy blúz.

Segít, ha több zöld színű ételeket fogyasztunk: zöld alma, zöld saláták. 

Fogyasszuk keserű teákat, vagy keserű ízű italokat.

Tavasszal érdemes  elkezdeni a méregtelenítést, mert a szervezet eleve ezzel van elfoglalva. Ilyenkor jól jön a segítség, hogy ne merítse ki magát. Szinte elengedhetetlen egy talpreflexológiai kezelésekből álló kúra.

Most 3 000 Ft engedményt kapsz az állapotfelmérés árából.

Ha igényben szeretnél venni a kedvezményt, írj a info@alexarendel.hu email címre.

Ilyenkor kezdheted el egy vitamin kúrát is.

 

Közeledő események

Mozgok a fiatalságomért

március 6 @ 10:00 - 11:00

Masszázs workshop

április 4 @ 10:00 - 14:00

Megszabadulok a stressztől

április 11 @ 10:00 - 13:00

Blog

Hogyan védekezni a fertőzések ellen?

A fertőzések elkerülése érdekében, sok dolgunk nincs. Be kell [...]

By |2020-02-13|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , | Hogyan védekezni a fertőzések ellen? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tudod mi a különbség a mozgás és a tánc között?

A mozgás javítja a vérkeringést, a nyirokrendszer működési hatékonyságát, [...]

By |2020-02-06|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , , | Tudod mi a különbség a mozgás és a tánc között? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Szerző: |2020-02-07T13:07:03+01:002020-02-07|Egészség / Életmód| Miért bánt a szél? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Holisztikus szemléletű és tudatos ember lévén, nem lehettem más, mint természetgyógyász: reflexológus, akupresszőr, Reiki mester, lélekgyógyító. Hivatásomnak jelöltem azt, hogy beindítsam az öngyógyító mechanizmust, hogy felszínre hozzam újra az egészségre való törekvést. Abban hiszek, hogy az öngyógyításra való egyensúly ott van minden emberben, mert az öngyógyításra való törekvés nem más, mint az egész világ egyensúlyra való törekvése. Nagy hangsúlyt fektetek a gondolati és érzelmi higiéniára, mert az életem és a 15 éves szakmai tapasztalat meggyőztek arról, hogy a test nem lehet egészséges, ha az elme és a lélek beteg. A Lélek nem tud hazudni; meg kell teremteni a megfelelő kommunikációt a Test és Lélek között, az Elme közreműködésével. Az emberi mivoltunk egy specifikus egyensúlyt követel. Én erre törekszem és ezt szeretném megtanítani, továbbadni.