A szervóra egy szigorú, egymással függő, tápláló és gátló energetikai körökből álló rendszer, amely megfigyelésen, gyakorlati tapasztalatokon szerzett és tovább fejlesztett, ismeretek alapján nyerte meg a létjogosultságát.

A rendszer 5 , működési kapcsolatuk és a Jin és a  Yang energetikai jellegük alapján, párosított szervekből áll: a szív-vékonybél, gyomor-lép, tüdő-vastagbél, vese-húgyhólyag, máj -epehólyag. Minden egység egy Jin és egy Yang szerv alkotja; a harmonikus együttműködésüket, az energetikai  kiegyensúlyozott állapotok határozzák meg. Például, ha alulműködik a máj, akkor  az epe fog túlműködni. Ebben az esetben, könnyen dühbe gurul az érintett, könnyen veszíti el az önuralmát, agresszívabbá válik, türelmetlenebbé, miközben érzékenyebb lesz, érzelmileg instabil; a hangulata ingadozik. 

Minden egységhez alapvetően tartozik egy évszak, egy szín, egy íz, egy természeti jelenség és egy érzelem.

Például a máj-epe egységhez rendelik a tavaszt, a zöld szint, a keserű íz, a szélet és a haragot.

A tavasz az újrakezdet szimbóluma, az ébredésé, a növekedésé. Ezért a komolyabb méregtelenítő kúrákat tavassal érdemes elkezdeni, hogy új lappal, újjászületett állapotra lehessen építeni, fejlődni.

A zöld szín a gyógyulás színe, amely azt is jelenti, hogy jó hatással van a máj-epe működésére, de ugyan akkor, a gyógyító rezgéseivel,  az egész szervezetre gyakorol hatást.

A keserű íz segít az epe működéséhez, a megnyugtatására; ez által az egész emésztőrendszerre jótékony hatással rendelkezik. 

A szél az érzelmi világot zavarja össze. A máj az érzelmek, és a vér ura. A szeles idő befolyásolja az érzelmi stabilitást; az ember ingerültebb, türelmetlenebb és agresszívabb.

Szeles időben feljöhet a régen dédelgetett harag is, vagy könnyen születnek újak.  A harag tovább rontja a máj-epe működését; ezáltal kölcsönösen táplálják a nem kívánatos jelenségeket: romlik a máj-epe állapota és egyre nő a harag.

Mit tehetünk?

Ha szeles idő van, halasztjuk a komoly beszélgetéseket, kerüljük a konfliktusokat, a komoly üzleti vagy a vitarendező tárgyalásokat, tegyük át a kibékülő beszélgetéseket, mert könnyen lehet, hogy elfájulnak a helyzetek; ami a későbbiekben, nehéz lesz helyrehozni.

Relaxálunk: lehet meditálni, olvasni, kellemes zenét hallgatni, eleget pihenni, természetben sétálni, mozogni.

Fogadj el a meghívásomat egy ingyenes Dancerobic orára, 2020 Március, 6 án

Itt foglald el a helyet: info@alexarendel.hu

2020 Március 6-én, Péntek , 18-tól-19-ig

Békásmegyeri Közösségi Háza

1039 Budapest, Csobánka tér 5. ( Szentlélek tértől 6 megálló HÉV-el )

A zöld szín csodákra képes; szinte azonnal javít a hangulaton: egy új zöld cserép, amelyben egy vidám tavaszi virág kap helyet, egy zöld takaró, vagy zöld függöny, egy zöld sál, vagy blúz.

Segít, ha több zöld színű ételeket fogyasztunk: zöld alma, zöld saláták. 

Fogyasszuk keserű teákat, vagy keserű ízű italokat.

Tavasszal érdemes  elkezdeni a méregtelenítést, mert a szervezet eleve ezzel van elfoglalva. Ilyenkor jól jön a segítség, hogy ne merítse ki magát. Szinte elengedhetetlen egy talpreflexológiai kezelésekből álló kúra.

Most 3 000 Ft engedményt kapsz az állapotfelmérés árából.

Ha igényben szeretnél venni a kedvezményt, írj a info@alexarendel.hu email címre.

Ilyenkor kezdheted el egy vitamin kúrát is.

 

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.