A krónikus betegségek olyan állapotok, amelyekkel a szervezet megtanult együtt élni, annak ellenére, hogy az egészségre ártalmasak.

Alapvetően, akkor történik meg, amikor elfárad, nincs ereje harcolni, ellenállni, megoldani, hosszabb ideig kitartó stressznek volt kitéve, túlterhelte magát. Bizonyos idő elteltével, már fel sem ismeri a problémát; ha az adott betegség nem is a  lesz a “barátja”, mindenesetre a “nem sok vizet kavaró szomszédja”, akivel megtanul egy elfogadható viszonyt ápolni. Az érdek közös: a betegség szelíden, de annál alattomosabban és kitartóan fenntartja magát, kisebb-nagyobb fellángolásokkal, a szervezet a hamis béke érdekében szemet huny felette.

A szervezet is úgy működik, ahogyan az ember. Ha az ember elfárad, félre teszi bizonyos feladatait, elhalasztja a megoldást, ellenáll a sürgető változásoknak, vagy a “béke kedvéért” megtanul a “rossz” -al együtt élni, mert azt gondolja, hogy még mindig jobb egy ismert “rossz”, mint egy ismeretlen és bizonytalan esetleges “jobb”, főleg, ha elfogyott az ereje, apadt a motivációja, érzelmileg közönyössé vált, elvesztette az érdeklődését és csak arra vágyik, hogy megpihenjen.

A megoldás: az idegvégződések ingerlésén alapuló talpreflexológia.

Ezek viszonylagos fájdalmas ingerek, amelyek által sikerül kihozni a szervezetet az elkényelmesedett, apatikus állapotából.
Az ingerek, az idegpályákon keresztül azonnal elérik az idegközpontot. Mivel a szervezet elsődleges feladatai a méregtelenítés és a fájdalom megszüntetése, érthető, hogy arra fog törekedni, hogy megoldja a fájdalmat okozó problémáit.
Az idegvégződéseket ingerlő talpreflexológiai módszernek 2 előnye van: felébreszti a szervezetet, figyelmezteti őt, rámutat a kezelendő területekre, segíti a probléma felismerésében és, ha már a szervezet beazonosította a problémát, készteti azt a tartós megoldására; a szervezet megtanul önállóan optimálisan működtetni magát.

Ne habozz bejelentkezni egy állapotfelmérésre, ha elébe szeretnél menni a betegségnek, mielőtt krónikussá válna.

close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.