Vajon az idő minden megold?

Határozottan nem.

Az idő nem feledteti velünk a fájdalmát, a szenvedést, a megaláztatást, a bűntudatot, a törést okozó történteket, hanem egyre mélyebbre temeti el.

Ez lehetne egy megoldás, ha temetve is maradnának, de előbukkannak, akkor, amikor legkevésbé számítunk rá, amely önmagában nem egy gonosz jelenség, hanem egy figyelmeztetés, hogy valamelyik emlék és a hozzá kapcsolódó érzelmek, nem lett megoldva.

Ennek örülni kéne, bár nem az a gyakorlat. Mindig párosul hozzá harag, düh, és csalódás.

Haragszunk magunkra, a világra,  mert azt érzünk, hogy nem igazságos szenvedni akár az életünk végéig.; nem igazságos, hogy az adott emlék nem akar ott maradni, ahova eltemetünk; végül is a múlt része, ezért illik is ott maradnia. A gond az, hogy maradt is; nem tűnt el.

Csalódunk, amikor azt érzünk, hogy mindent megtettünk, fáradoztunk azzal, hogy eltemessük az adott emléket; elűztünk türelemmel, kitartással, amíg egyre távolinak tűnt,  egyre kisebbnek, homályosnak, és a végén már nem is láttunk. De attól meg ott maradt. 

Az idő nem tünteti el. Az idő nem old meg mindent. 

Akkor mi az idő szerepe ebben a történetben?

Haladékot ad, hogy megoldjuk azt, amit megoldásra szorul. Az idő végtelen; az idő ráér; az idő nem is fog minket sürgetni. Rajtunk múlik mikor oldjuk meg a problémáinkat. Ránk van bízva.

Ez a nehéz része, mert az ember el tud kényelmesedni, az ember minden akar, de megdolgozni érte, már kevésbé. Az ember szeret “nem látni”, ” nem hallani”, elbújni, “nem kivenni a részét”, elfelejteni.  Az ember törekszik a könnyű és gyors megoldásokra.

Ez rendeben is van így. Felesleges komplikálni az éltünket. De a megoldani valót nem úszunk meg, mert feladattal jöttünk a Földre, amelyet minden esetén meg kell oldani. Az, hogy hogyan, az már ránk van bízva. Lehet megoldani lazán, könnyedén, egyszerűén, vagy szenvedések, nélkülözések, lemondások árán.

Minél több idő választ el az adott emléktől, annál nehezebb lesz megoldani. Ezért nem érdemes várni árra, hogy az idő oldja meg. Nehéz lesz az eltelt idő alatt betokosodott fájdalomtól megszabadulni. Arról nem is beszélve, hogy milyen gátat képez ez az eltemetett fájdalom: soha sem fogsz teljes szívvel örülni, nevetni, élvezni az életedet; mindig lesz benned egy kétely, egy kérdés, egy hiányérzet.

Én amondó vagyok, hogy a “törést” szenvedtél, ne várj. Keress benne a neked szánt üzenetet. Ha nem tudod értelmezni, keress segítséget. Ha kifejtetted az üzenetet, cselekedj, követve a neked kimutatott, javasolt irányt. Ne félj, eltévedni nem fogsz, ha jól értelmezted az üzenetet.

idő, emlékek, törések, eltemetni, elfelejteni, megoldani, üzenet, életfeladat, cselekedni

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.