Az élet döntések halmaza.

A döntésekért felelősséggel tartozunk.

De vajon, meddig terjed a felelősségünk?

Választás előtt állsz: A vagy B.

Úgy kell választani, hogy nem tudod mi vár rád az A vagy a B végén. Hagyakoznod kell a rendelkezésedre álló információkra, az érzéseidre és  és a vágyott eredményre.

Az információ lehet hiányos. Az érzéseid nem feltétlenül képesek megteremteni a kellő lelki állapotot; lehetnek kétségeid és félelmeid, amelyeket nem feltétlenül tudod kontrollálni, az igyekezeted ellenére. A vágyott eredmény elavulhat; elveszítheted a motivációdat, rájöhetsz arra, hogy teljesen mást szeretnél.

Amikor döntesz csak annyit tudsz, hogy mit szeretnél a döntés pillanatában. Amire az elképzelésed megvalósul , már régen más ember lettél, új igényekkel, elképzelésekkel, vágyakkal. Sikerült, megvan az, amire vágytál, de nincs meg az, amire most vágysz. Hiányérzeted van. Kezdheted elölről.

A döntés egy zsákba macska játék. Vagy egy ‘itt a piros, hol a piros” játék. Nem mindig kapod meg azt, amit szerettél volna, de minden esetre azt kapod meg, amire éppen szükséged van- csak figyeld végig  folyamatot, maradj végig tudatos.

A döntésed eredménye a rugalmasságon múlik. A döntéstől a megvalósításig való folyamat rendszeres korrekciókat igényel: a folyamatnak veled együtt kellene fejlődnie. A folyamatnak nem lehet önálló viselkedése. Te irányítod a folyamatot! Rajtad múlik! 

DE…

Amíg úgy kell döntened, hogy a végeredményt nem tudhatod, annak ellenére, hogy alapvetően rajtad múlik, nem tehetsz szemrehányást magadnak!

A döntést az adott képességeidhez mérve és az adott rendelkezésedre álló eszközök birtokában hozod meg, ami azt jelenti, hogy megtetted mindent, amit tőled tellett. 

Fejlődj a folyamattal együtt, korrigálj, alakítsd át, bármikor erre szükség van és élvezd a folyamot, Érezd jól magad! A döntésedet is úgy hozd, hogy kompatibilis legyen azzal, aki vagy. Erőltetve nem fog működni! Végig szenvedheted az utat és az eredmény is elmaradhat!

Ami a legfontosabb, hogy ne bánj meg a döntéseidet. A hozott döntéseid része annak, aki vagy; a folyamat és az eredmények meghatározzák azt, aki leszel. Amikor megbánod a döntéseidet, saját magadat bántod!

Ahelyett, légy büszke arra, aki lettél, arra, aki ma, már mindent másképpen csinálná, mert ez azt jelenti, hogy több lettél mint az, aki a döntés pillanatában voltál!

Légy büszke magadra, növeld az önértékelésedet, az önbizalmadat, hogy legközelebb jobb döntést hozhatsz, annak ellenére, hogy alapvetően, ha folyamatosan fejlődsz, mindig azt fogod érezni, hogy másképpen megcsinálttal volna. A folyamat része. Ezért ne bántsd magad!

Feliratkozom az oldalra

Workshopok

Elmetréning

Irányítani akarok

Megszabadulok a stressztől

www.alexarendel.hu

FB: Alexarendel

close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.