Az ember tervez, az ember végez!

Az ember tervez, az ember végez!

“Az ember tervez, az Isten végez” helyett, “Az ember tervez,a korona vírus végez”?

Egyikkel sem értek egyet teljes teljességgel.

A gond ott lehet, hogy nem feltétlenül tudunk egyeztetni azt amit csinálunk, azzal, amit igazán akarunk csinálni.

Jellemző, hogy az elme felülbírálja a szív döntéseit.

Érdemes kiépíteni egy hidat, egy minőségi kapcsolatot a szív és az elme között; egy olyan kapcsolatot, amely keretében kevesebb kompromisszum fér el; egy őszinte kapcsolatot, amelynek az alapja az, hogy mindig hű maradsz magadhoz. Akkor lehetséges, hogy kevesebb falnak fogsz ütközni.

Egy másik megoldás az lehet, hogy igyekszel összeegyeztetni azt, amit akarsz, azzal, amit akarhatsz. Ha azt, amit akarsz homlokegyenesen ütközik mások érdekéivel, ha azt amit te akarsz, kárt okoz másoknak, a környezetnek, vagy magadnak, akkor nem valószínű, hogy sikerülhet.

Miért nem biztos, hogy nem fog sikerülni?

Mert alapvetően hit kérdése.

Annak, aki mások kárára eléri, amit akar, megerősítésként használva a sikereit, eljut odáig, hogy  meginghatatlan meggyőződése, hogy neki minden sikerül. Nem azért ússza meg mindent, mert a karma, az Isten, vagy a sors nem teszi meg a dolgát, hanem azért mert az illetőnek erős a hite.

Ha valaki abban hisz, hogy ha fekete macskát lát, jobb ha nem is folytatja a napját, akkor ez meg is történik; ezzel folyamatosan erősíti magában a hitét is.

Lehetnek rossz napok, pillanatok, talán évek is, de nem szabad ezeket alapul venni. Minden történeknek vége lesz. Nem használjuk ezeket a kellemetlen, fájdalmas történeteket  megerősítésként. Ne erre pazaroljuk a tudatosságunkat, hanem arra használjuk, hogy a jó, a minket szolgáló történetek legyenek azok a  megerősítések, amelyek alapján működtettünk az életünket. 

Mikor azt mondják neked, hogy légy tudatos, nem arról szól, hogy nem az lennél. Gondolom, ez megfogalmazási hiba, mert mindenki az. A tudatosság veleszületett képesség. Másik kérdés az, hogy élnek ezzel a képességgel, és hogyan használják azt.

Azzal, hogy kirepítetted a saját hitrendszered, bizonyítja azt, hogy tudatos vagy. Az, hogy milyen az életed, hogy mennyire jó érzed magad, hogy mennyire egészséges vagy, mennyire kiegyensúlyozott, bizonyítja azt, hogy hogyan használtad a tudatóságodat.

A tudatosság minősége, a fókusz minőségén múlik: hogy mire fókuszálsz és milyen kitartóan, illetve azon, hogy milyen intenzitással kapcsolódik a szív.

Képes vagy rá! Gyakorlat kérdése, még ha csak abból indulunk ki, hogy a gyakorlat teszi a Mestert!:)

#azembertervezazembervegez, #isten,# koronavírus #hitkérdése #tudatosság #hitrendszer #agyakorlattesziamestert  #alexarendel

Közelgő események

Shop

Blog

Kitaláltam neked egy játékot!

By |2020-07-02|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , , , |

Szeretsz játszani? Én igen! Ezért kitaláltam egy játékot...már egy [...]

Kitaláltam neked egy játékot! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogyan őrizheted meg az egészségeset?

By |2020-06-30|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , , |

Hogyan őrizheted meg az egészségedet? Úgy, hogy vigyázol rá. Ezzel [...]

Hogyan őrizheted meg az egészségeset? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért pont a talpreflexológia?

By |2020-06-22|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Azzal kezdeném, hogy én nem a hagyómanós talpreflexológiát alkalmazom, [...]

Miért pont a talpreflexológia? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
Szerző: |2020-05-26T14:28:20+02:002020-04-30|Mentálhigiénia/Lelki egészség| Az ember tervez, az ember végez! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Holisztikus szemléletű és tudatos ember lévén, nem lehettem más, mint természetgyógyász: reflexológus, akupresszőr, Reiki mester, lélekgyógyító. Hivatásomnak jelöltem azt, hogy beindítsam az öngyógyító mechanizmust, hogy felszínre hozzam újra az egészségre való törekvést. Abban hiszek, hogy az öngyógyításra való egyensúly ott van minden emberben, mert az öngyógyításra való törekvés nem más, mint az egész világ egyensúlyra való törekvése. Nagy hangsúlyt fektetek a gondolati és érzelmi higiéniára, mert az életem és a 15 éves szakmai tapasztalat meggyőztek arról, hogy a test nem lehet egészséges, ha az elme és a lélek beteg. A Lélek nem tud hazudni; meg kell teremteni a megfelelő kommunikációt a Test és Lélek között, az Elme közreműködésével. Az emberi mivoltunk egy specifikus egyensúlyt követel. Én erre törekszem és ezt szeretném megtanítani, továbbadni.