Mitől félünk?

Mitől félünk?

Mitől félünk?

Úgy gondolom, hogy nem is az ismeretlentől félünk, hanem attól, hogy elveszítjük azt, amink van.

Érthető az ember ragaszkodása; ha elveszi amije van, elveszíti a  biztonságérzetét.

De ha elfogadjuk azt a tényt, hogy nem az ismeretlentől félünk, hanem attól, hogy elveszíthetünk azt,  amink van, és ha megértjük, hogy itt a Földön, minden amink van, vagy a miénk lehet, csak kölcsönbe kaptunk, hogy megkönnyítse az ittlétünket és segítsen teljesíteni a küldetésünket, akkor lehet, hogy  a birtoklási vágy már nem lesz olyan égető. A birtoklási vágy, alattomosan és észrevehetetlenül, könnyen átveheti az irányítást az életünk felett, és ha már beleépült, akkor betegessé is válhat, miközben,  állandó stresszfaktor jellegéré, meg is betegíthet minket.

Komfortosan és biztonságban érzünk magunkat ha ismerős dolgok, emberek vesznek körül, vagy ha az életünk ismerős helyzetek, történetek, állapotok, szituációk, körülmények keretein belül zajlik; tegyük hozzá azt a tényt, hogy az ember a megszokás rabja.

Viszont a  változás izgalmas lehet, az “új” feltölt kellemes várokozással, új távlatokat nyit, új lehetőségek kínál; a változás vérpezsdítő; a változás az Élet alapvető attribútuma, mert a változás mozgást jelent és ahol mozgás nincs, ott életjelek sincsenek.

Kicsiben el is fogadjuk, de ha nagy változásokról van szó, megijedünk, kővé válunk, elfelejtjük lépni, megmozdulni, miközben a lehetőségek elhaladnak mellettünk.

Felmerül egy kérdés: amikor azt mondjuk, hogy félünk a Haláltól, igazából nem attól félünk hogy elveszítjük az Életet?  Már régtől a miénk, olyan ismerős; jó vagy rossz, de megszoktunk és megtanultunk azonosulni vele, és elfelejtjük, hogy csak kölcsönbe kaptuk.

Ne úgy élj, hogy végig rettegsz attól a naptól, amikor majd elveszíted.

Élj teljes életet!

Légy nyitott változásra és üdvözöld az újat hálával és örömmel a szívedben, bármikor lehetőséged nyílik rá!

Az Élet szép, inspiráló, csodálatos, bőkezű; az Élet végtelen számú lehetőségeket kínál; válassz a neked megfelelőbbet, éld meg, használd és engedd el akkor, amikor már nem szolgálja a szükségleteidet, a vágyaidat, az álmaidat, hogy helyet biztosítsd újabb lehetőségre!

Ne akard mindenáron birtokolni! Tanulj meg elengedni, hogy tudj befogadni!

Feliratkozom az oldalra

Workshopok

Elmetréning

Irányítani akarok

Megszabadulok a stressztől

www.alexarendel.hu

FB: Alexarendel

#éldteljeséletet

#aváltozáslehetizgalmas

Közelgő események

Talpreflexológiai workshop

augusztus 13 @ 16:00 - 20:00

Blog

Hogyan támogass a személyiségedet?

By |2021-07-14|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , |

Hogyan támogathatod a személyiségedet az esszenciális olajok erejével? Ha [...]

Hogyan támogass a személyiségedet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
által|2021-03-14T18:17:07+02:002019-10-14|Mentálhigiénia/Lelki egészség| Mitől félünk? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

Holisztikus szemléletű és tudatos ember lévén, nem lehettem más, mint természetgyógyász: reflexológus, akupresszőr, Reiki mester, lélekgyógyító. Hivatásomnak jelöltem azt, hogy beindítsam az öngyógyító mechanizmust, hogy felszínre hozzam újra az egészségre való törekvést. Abban hiszek, hogy az öngyógyításra való egyensúly ott van minden emberben, mert az öngyógyításra való törekvés nem más, mint az egész világ egyensúlyra való törekvése. Nagy hangsúlyt fektetek a gondolati és érzelmi higiéniára, mert az életem és a 15 éves szakmai tapasztalat meggyőztek arról, hogy a test nem lehet egészséges, ha az elme és a lélek beteg. A Lélek nem tud hazudni; meg kell teremteni a megfelelő kommunikációt a Test és Lélek között, az Elme közreműködésével. Az emberi mivoltunk egy specifikus egyensúlyt követel. Én erre törekszem és ezt szeretném megtanítani, továbbadni.
Go to Top