Bármilyen módszer, ami a gyógyulást szolgálja, alapvetően a megfelelő oxigén ellátás visszaállításáról szól. Legyen az akupresszúra, masszázs, talpreflexológia, manuál terápia, etc., mind arról szólnak, hogy az adott kezelt területén vérbőséget eredményez, amely hatására javul a sejtszinten, az oxigén és a tápanyag ellátás.

Egy jól táplált sejt, megfelelő oxigén jelenetében, el tudja látni a feladatait. A sejtek állapota meghatározza a szervek állapotát, a szerveké, az egész szervezeté.

A mozgáshiányos életmód nem kedvez az egészségnek. A masszázzsal bizonyos fokig helyettesíthető a mozgás; gondolj az agyhoz kötött vagy mozgásképtelen betegekre, akik számára nélkülözhető a masszázs, az izomtónus fenntartása érdekében és az egész szervezet, a helyzethez képest kielégítő működés javulása érdekében.

Viszont, ha megteheted, vagyis, az egészségi állapotod megengedi, akkor feltétlenül vezess be valamilyen, számodra megfelelő mozgásformát.

Az időhiány ne legyen kifogás, mert a mozgás rólad szól, az egészségedről.

Fontos, hogy megszeresd azt a sportot, vagy mozgásformát, amelyet kiválasztod magadnak. Mozogj örömmel, szívből szívvel. Legyen a sport, a mozgás örömforrás a testednek, lelkednek és elmédnek; egészségről szóljon és nem a teljesítményekről; ne akard megfelelni, hanem jól érezni magad.

Mozogjunk az egészségünkért és a fiatalságunkért!

Mit értek a fiatalság által?

Nem korfüggő. Fiatal vagy ha rugalmas vagy, testileg, szellemileg és lelkileg is; ha vannak vágyaid és terveid és ha a tested tudja őket követni; ha éber az érdeklődésed és a tested tudja kielégíteni a kíváncsiságodat; ha van kedved kimozdulni, és a tested képes megmozdulni; ha kedved van nevetni, táncolni, örülni, és a tested nem akadályoz meg.

Őrizz meg a fiatalságodat! Ragadj meg minden lehetőséget! Ne keress kifogásokat, kibúvókat! Most még nem érzel, de jöhet az az idő, amikor bánni fogod, hogy nem foglalkoztál eléggé a tested egészségével.

Workshopok

Bekeletkezek a workshopra