A boldogsághoz elég boldogulni?

A boldogsághoz elég boldogulni?

A változás állandó, mondják, de úgy is van.

Az ember nagy félelme a változás.

Ha elért egy bizonyos számára kényelmes, kielégítő állapotot, az ember szeretne azt örökké megtartani. 

Jogos a vágya: megharcolt érte, szenvedett, sírt, nevetett, reménykedett, összeömlött, felállt és kezdte elölről, amíg el nem érte azt, amit szeretett volna. Végre megpihenhet. Végre letudta. Végre kipipálta. 

Viszont elkerüli a figyelmet, hogy az igényei, a vágyai, a szükségletei megváltoznak. Sok az inger, ami hatására mást és egyre többet kíván magának. Kompromisszumot köt és megnyugtatja magát azzal, hogy megvan ami szeretett volna; már nem az igazi, de a saját kívánsága volt, nem panaszkodhat. Kényelmesen befészkelődött az elért állapotban. Kényelmesen is érzi magát: ismerős terepen mozog. Hogy idővel a terep egyre veszít a minőségéből, az lényegtelen; kis adagokban jöttek az egyenetlenségei, úgy apránként megtanulta őket kezelni, más szóval boldogul.

De a boldogsághoz elég boldogulni?

Szerintem nem!

A boldogság sem egy örökké tártó jelenség; megvan a dinamikája, mögötte az ember érzelmi világának folytonos mozgása, a lelki állapotok váltakozása révén, a környezetére való reakciók által.

A boldogsághoz meg kell teremteni az egyensúlyt a belső és külső világok között; össze kell hangolni azt, ami a szívünkben van azzal, ami körülöttünk zajlik. Ehhez szükséges a változás.

A külső világot meg kell változtatni a szívünk aktuális igényei megfelelően vagy, ha ezt nem lehetséges, magunkon kell változtatni, hogy összhangban kerüljük a külvilággal. Máskülönben béke nem lesz. Ahol béke nincs, ott boldogság sem.

Megtehetem azt is, hogy kompromisszumot kötöm saját magammal. Viszont az addig fog működni, amíg jóízűen tudom a feltételeit teljesíteni. Ha már panaszkodnék, akkor ideje változtatni. 

A változástól nem érdemes félni.

Az állandó jelent a biztonság. De a biztonságunk elavul, ha nem tudjuk lépést tartani a változó világgal. Egy új világ új eszközöket, új módszereket, új megoldásokat kíván. 

A változás nem valaminek a végét jelenti; a változás maga az újítás.

Nevezzük a változást újításnak, ez által más energiát fog hordozni: benne lesz a remény, az izgalom, a vágyakozás, a lendület, az öröm, egy új távlat, egy új lehetőség, egy más élet, egy jobb élet.

Az állandóság kényelmes, de határokat szab a tanulásnak, a tapasztalatoknak, a fejlődésünknek.

A változás fárasztó, és a legnagyobb gond vele, hogy ijesztő, de megnyitja ellőtűnk a határokat, szélesíti az horizontot, végtelen számú lehetőségekkel ás új tapasztalatokkal gazdagítja az életünket. Csak legyen elég bátorságunk elfogadni a  kihívásait.

Mert a változás elfogadása, alapvetően nem kényelmes vagy fárasztó kérdése, hanem félelem kérdése: olyan nagy a félelem, hogy megbénít és kővé változtat minket; megmozdulni sem leszünk képesek, vagy nagyobb és erősebb lesz a fejlődési vágy.

A jelen és a jövő háborúja ez. A jelen nem szívesen adja át a helyét a jövőnek, miközben a jövő csak egy másik jelen, egy új jelen, mert a jövő önmagában nem létezik; csak a képzeletünk szüleménye. 

Ezt tartsuk szem ellőtt, amikor a félelem megpróbál átvenni az irányítást.

Ne féljük a változástól!

Győzzük le a félelmeinket!

Hogyan?

Nevezzük meg újításnak: új energetikai töltés, új lelki állapot!

Új lelki állapot új életet követel!

Cselekedj, ahelyett, hogy ellenállnál a változásnak! 

Azt az energiát, amelyet az ellenállásban fekteted, fordítsd arra, hogy építsd az új életedet!

Feliratkozom az oldalra

Workshopok

Elmetréning

Irányítani akarok

Megszabadulok a stressztől

www.alexarendel.hu

FB: Alexarendel

 

Közelgő események

 

Blog

Kitaláltam neked egy játékot!

By |2020-07-02|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , , , |

Szeretsz játszani? Én igen! Ezért kitaláltam egy játékot...már egy [...]

Kitaláltam neked egy játékot! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogyan őrizheted meg az egészségeset?

By |2020-06-30|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , , |

Hogyan őrizheted meg az egészségedet? Úgy, hogy vigyázol rá. Ezzel [...]

Hogyan őrizheted meg az egészségeset? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért pont a talpreflexológia?

By |2020-06-22|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Azzal kezdeném, hogy én nem a hagyómanós talpreflexológiát alkalmazom, [...]

Miért pont a talpreflexológia? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Meddig terjed a felelősségünk?

By |2020-06-15|Categories: Egészség / Életmód, Mentálhigiénia/Lelki egészség|Tags: , , , , , , , |

Az élet döntések halmaza. A döntésekért felelősséggel tartozunk. De [...]

Meddig terjed a felelősségünk? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
Szerző: |2020-03-02T21:35:51+02:002020-01-07|Mentálhigiénia/Lelki egészség| A boldogsághoz elég boldogulni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Holisztikus szemléletű és tudatos ember lévén, nem lehettem más, mint természetgyógyász: reflexológus, akupresszőr, Reiki mester, lélekgyógyító. Hivatásomnak jelöltem azt, hogy beindítsam az öngyógyító mechanizmust, hogy felszínre hozzam újra az egészségre való törekvést. Abban hiszek, hogy az öngyógyításra való egyensúly ott van minden emberben, mert az öngyógyításra való törekvés nem más, mint az egész világ egyensúlyra való törekvése. Nagy hangsúlyt fektetek a gondolati és érzelmi higiéniára, mert az életem és a 15 éves szakmai tapasztalat meggyőztek arról, hogy a test nem lehet egészséges, ha az elme és a lélek beteg. A Lélek nem tud hazudni; meg kell teremteni a megfelelő kommunikációt a Test és Lélek között, az Elme közreműködésével. Az emberi mivoltunk egy specifikus egyensúlyt követel. Én erre törekszem és ezt szeretném megtanítani, továbbadni.