Nem fura száz évente egy pandémia?

Nem fura száz évente egy pandémia?

Nem fura százévente egy pandémia?

Nem igen.

A létezésnek is megvannak a saját rendszeren belüli különálló rendszerek, amelyek önálló életet élnek és amelyek bizonyos és sajátosságos ciklusokból áll.

A pandémia nem lehet más, mint az ecologiai rendszernek, amelynek az ember is része, működéséhez tartozó egyik ismétlődő jelenség. 

Hogy mennyire zavaró?

Annyira, amennyire minden, ami magasabb érdekekből történik, figyelmen kívül hagyva a “járulékos veszteségeket”. 

Mi a magasabb érdek ebben az esetben?

Az állomány megerősödésé, a fejlődés, a megújulás.

Egy sportoló teljesítményekhez tudom hasonlítani. Rendszeres edzésekkel, képes lesz egyre nagyobb terhelés elviselésére és kezelésére. A kezdeti fázisokban, nagyobb az energia felhasználás, a terheltségi érzet; a szervezet elég könnyen és rövid időn belül elfárad, úgy fizikailag, mint lelkileg és szellemileg is. Vége van az edzésnek, elkezdődik a regenerációs fázis. Kitartó edzésekkel, az alany eléri azt a pontot, amikor a szervezet nem csak az edzések előtti állapotot állítja vissza, hanem egy magasabb szintre emeli a szervezet képességeit. Ezt nevezik superkompenzációs folyamatnak. Ennek köszönhetően, a szervezet fizikai, lelki és szellemi stresszbíró képessége és terhelhetősége nő. Az eredmény: egyre erősebb edzéseket tud végig csinálni, hatékonyabb energia felhasználásával; mászóval folyamatosan adaptálódik az egyre nagyobb terhelés elviselése és kezelése érdekében.

A pandémia is az újulásra motiváló jelenség. Van aki megbetegszik, de önerőből legyőzi a betegséget, ez által immúnisa válik. Ezek az emberek lesznek azok, akik által megerősödik az emberi faj, mivel adaptációra készteti, nem hagyja pihenni, elkényelmesedni. Az emberi faj kénytelen lesz adaptálódni, megerősödni, fejlődni, megújulni. 

Magasabb szintre emeli az emberi faj védekezési rendszerét, a betegségek elleni harc hatékonyságát, az ellenálló képességét.

Ezért gondolom úgy, hogy a százévente kitörő világjárványoknak meg van az szerepük; ez az ismétlődő jelenség az evolúciós folyamatoknak a része. Az evolúció feltétele az adaptáció, benne a változásokra való helyes válaszok sokasága. Megúszni nem igen lehet, viszont helyesen lereagálni, igen.

Mit tehetünk mi?

Éberen és  készenlétben kell tartani az immunrendszerünket, hogy legyünk mi azok, akik által megerősödik, fejlődik, megújul és fennmarad az emberi faj.

 Bejelentkezés szükséges: BEJELENTKEZÉS!

Hívj Most!!

Talpreflexológia 

Workshopok 

Események 

Feliratkozom az oldalra

A pánik egy erős figyelmeztetés!

By |2020-11-18|Categories: Egészség / Életmód|Tags: , , , , , |

Több mint valószínű, hogy legalább egyszer az életében minden [...]

A pánik egy erős figyelmeztetés! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az emberek már csak ilyenek!

By |2020-11-16|Categories: Kapcsolatok, Mentálhigiénia/Lelki egészség|Tags: , , , , , |

Egy új kérdés, az "Alexarendel- Elgondolkodtató kérdések" sorozatból! Eszembe [...]

Az emberek már csak ilyenek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
Szerző: |2020-05-25T12:31:16+01:002020-05-23|Egészség / Életmód| Nem fura száz évente egy pandémia? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Holisztikus szemléletű és tudatos ember lévén, nem lehettem más, mint természetgyógyász: reflexológus, akupresszőr, Reiki mester, lélekgyógyító. Hivatásomnak jelöltem azt, hogy beindítsam az öngyógyító mechanizmust, hogy felszínre hozzam újra az egészségre való törekvést. Abban hiszek, hogy az öngyógyításra való egyensúly ott van minden emberben, mert az öngyógyításra való törekvés nem más, mint az egész világ egyensúlyra való törekvése. Nagy hangsúlyt fektetek a gondolati és érzelmi higiéniára, mert az életem és a 15 éves szakmai tapasztalat meggyőztek arról, hogy a test nem lehet egészséges, ha az elme és a lélek beteg. A Lélek nem tud hazudni; meg kell teremteni a megfelelő kommunikációt a Test és Lélek között, az Elme közreműködésével. Az emberi mivoltunk egy specifikus egyensúlyt követel. Én erre törekszem és ezt szeretném megtanítani, továbbadni.