A művészet és az egészség kapcsolata!

A művészet mindig az alkotóról szól; mivel a művészet egy önkifejezési megnyilvánulás.

Azt a művet fogjuk értékelni, amellyel tudunk azonosulni, vagy amire vagyunk már annyira nyitottak, hogy megértsük, vagy annyira készek, hogy befogadjuk az üzenetét.

Mert bár azt mondjak, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ma már tudjuk, hogy az azonos rezgések vonzzak egymást.

Energiából vagyunk és annak megvannak a rezgései!

Ha nem egy azonos tartományban működünk, akkor taszítjuk egymást!

Ha ezt már tisztáztuk, akkor tudjuk azt is, hogy ahogyan a műve meghatározza a művészt, azonos képen, az a mű, amely a tetszésünket és az elismerésünket nyerte meg, az minket fog meghatározni.

A tánc is művészet és én a tánc által tudom legjobban kifejezni magam.

Én, például, a dinamikus, izgalmas és boldog, életteli de mégis lágy és inkább sensual zene ritmusokat kedvelem, egyszerűen azért mert a személyiségemet ezek a tulajdonságok határozzák meg.

A rezgéseim ehhez a ritmusokhoz állnak közel.

Miért a tánc?

Mert a tánc a spiritualitás és az anyagi világ találkozásáról szól; a szív megéli a zenét, az elme fel- és mindenen túl emelkedik, felszabadítva a lelket, miközben a test törekszik hozzáigazítani a lépéséket a zene ritmushoz, létrehozva azt, amit test-lélek-szellem egyensúlyának nevezünk.

A lépések és a zene ritmus összeegyeztetésből születik meg az a szimmetrikus és arányos mozgás forma, amelyet táncnak nevezünk; úgy a tánc lesz egyik bizonyítéka annak, hogy ha a lélekben öröm, béke, harmónia van, akkor az anyagi világban is manifesztálódik ez az állapot.

Hogyan kapcsolódik hozzá az egészség?

Az egészség nem más mint a test különböző részei és funkciói közötti kiegyensúlyozott összeegyeztetése; az összhangban lévő működése, amely a megfelelő kommunikáción alapszik.

Aki táncol, az szoktatja a testét, az elmét és a lelkét, hogy harmóniára törekedjen; nagyobb eséllyel tud majd harmonikus állapotokat behozni; vagy kialakítani és fenntartani az életében.

Egyszerűen időben fogja észrevenni a zavarokat, a hamis hangokat, vagy a rossz lépéseket, ezzel növelve a helyreállítási esélyeket és lerövidítve annak idejét.

Aki kedveli a táncot, és műveli is :), ad lehetőséget a nemi csakra energiának a megmozgatására, elkerülve a blokkok alakulását.

Miért fontos a nemi csakra helyes működése?

Mert a nemi csakrához tartozik a kreativitás!

A kiegyensúlyozott kreatív energiák hatással vannak arra, hogy hogyan éljük meg az életünket, mennyire tudjuk élvezni az élet örömöket, és nem meglepő módon, az anyagiakra, mert a víz elemet rendelik hozzá; vagyis, minden ami az áramlással kapcsolatos ide tartozik, ügy a pénz és az érzelmek is, de a nemzést is, amely nem más mint az élet folytonosságának egyik alapja, az örök élet egyik jelképe; a körforgást.

Miért fontos a kreativitásunk megnyilvánulása?

Mert a kreativitásunk által találunk rá megoldásokra a problémáinkra.

A kreatív ember a kreatív és eredeti megoldások embere!

A kreatív ember azt is látja, amit mások nem, vagyis olyan információk birtokába jut, hogy rendelkezik erős alapokkal, hogy megoldja a kívánt helyzetet.

A kreatív ember prioritása nem az, hogy tudjon, hanem azt , hogy érezzen!

A kreatív embernek vannak új ötletei, új céljai, vágyai, álmai.
A kreatív ember motivált marad!

A motiváció fiatalon és egészségesen tartja az embert érzelmileg, szellemileg és testileg is; ébren tartja az érdeklődését, az életkedvét és állandósítja benne az életörömét. 
Egy ember, akinek vannak tervei, lelkes, egészséges, tele energiával, aktív; ragyog az arca, csillog a szeme és mosolyog az egész világra.

Várlak szeretettel!

Workshopok

www.alexarendel.hu

Feliratkozom az oldalra

Bejelentkezek a workshopra