A kérdés nem az, hogy mit akar tőlünk az Élet, hanem az, hogy mi mit akarunk az Élettől, más szóval, hogy mit kezdünk az életünkkel?

A Létezés, vagy, ha úgy tetszik, az Élet nagy betűkkel, csak van: nincsenek ambíciói, nem akar tetszeni, nem akar lenyűgözni, nem akar megfelelni, nem akar kitűnni, nem akar győzni; a Létezés/Élet nem szép, nem csúnya, nem gonosz, nem kedves, nem bánt, nem vigasztal.

A Létezés/Élet csak igyekszik eleget tenni a saját törvényeinek, a fennmaradás érdekében. A Létezés/Élet egyetlen feladata az összehangolás, a folyamatos korrekció, a harmónia megteremtése és megőrzése.

A Létezés/Élet nincs se velünk se ellenünk; csak egyszerűen van. Nem akar tőlünk semmit. Viszont az ember része a Létezésnek, vagyis alá kell rendelni magát a törvényeinek.

Ez az alárendeltség minket szolgál. Legyünk alázatosak és tanuljuk meg tisztelni az Életet.

Hogy, mi mit akarunk az Élettől?

Sok mindent nem akarhatunk, viszont a sajátunktól bármit. Rajtunk múlik!

A trükk, hogy összehangoljuk a saját életünket a nagy betűk Élettel, a Létezéssel.

Hogyan?

Megfigyeljük a működését és megtanuljuk tisztelni a törvényeit; akkor nem fogunk azt érezni, hogy az Élet ellenünk van.

A másik trükk: megtanítani az elmét látni és a szívet érezni.

Azon amit látunk és azon, amit érezzük múlik az, hogy milyen az életünk. Gyakoroljuk a szeretetet, a hálát. 

Engedd meg, hogy egy aktuális példával éljek:

Nem szeretjük a telet! De elfelejtjük, hogy a tél nem a Létezés/Élet gonosz, bosszúálló tervének része. A Létezésnek/Élet nincsenek tervei, csak állandóságra törekszik, a fennmaradásra.

A tél is csak van, mint része egy olyan rendszernek, amely ösztönösen tudja, hogyan összehangolni a elemeit, úgy, hogy ne omoljon ősszé.

A tél attribútumai  általunk alakulnak ki. Tedd őt szebbé azzal, amit csinálsz, amit gondolsz, amit érzel. Léágy kreatív, hozz magadat ünnepi hangulatba, játssz a színekkel és a fényekkel, üdvözöld az intimitást, az otthont, az időt, amikor átértékelheted az évet és tervezheted az ujjat, örülj a pillanatoknak, amelyeket a családoddal és a barátokkal töltheted és annak, hogy adhatsz és kaphatsz.

Ha ezt mind magadénak tudod tenni, akkor, bár az Élet közömbösnek tűnik a te saját vágyaiddal szembe, az életed gyönyörű lehet.

Ne foglalkozz azzal, hogy megértsd milyen az Élet és, hogy mit akar tőled; ne foglalkozz mások életével sem. Foglalkozz saját életeddel és annyira szebbé tedd meg, amennyire szeretnél. Mert rajtad múlik! 

Gyakorold az önismeretet, tudj meg mit tesz boldoggá, és cselekedj!

Talpreflexológia

Workshopok

www.alexarendel.hu

Feliratkozom az oldalra