Mindenki akar párkapcsolatot, mégis nagyon sok az egyedülálló ember.

Egy párkapcsolat sok kompromisszummal és lemondással jár, ha a felek elkezdenek gyakorolni a birtokló, kontroláló, uraló magatartást, amelynek fő oka az önbizalom hiány és a félelem, hogy nem elég “jok”.

Félelemből féltékenykedünk, kontrolálunk, vallatunk, nyomozunk, kikérdezünk, és szabályokat szabunk egymásnak. Idővel a felek egyszerűen kezdenek félni egymástól, azért titkolózni, alibiről gondoskodni, magyarázkodni, annak ellenére, hogy “bűnt” nem követnek el. Egy idő után elfáradnak és elválnak az útjaik.

Egy érett, egyenes, őszinte, kölcsönös bizalomra és szabadságra alapúló kapcsolat véletlenül sem olyan.

De egy ilyen párkapcsolatra kevés az esély, mert alapvetően együtt és egymástól tanulunk magunkról, másokról és a kapcsolatokról. Minden egyes kapcsolattal egyre fejlődünk és nő az esély, hogy a következő jobb legyen.

Ennek ellenére, ott a kétely, amely képes szabotálni a legerősebb vágyanink megvalósítását is.

Nem számít mennyire erős a vágy, ha ott a kétely, amely felülírja minden más érzelmet.

Úgyhogy, hiába a vágy, hogy kapcsolatban éljünk, amíg ott a félelem, hogy többé-kevésbbé “le kell mondani magunkról” és a szabadságunkról.

Nem törvényszerű, de szinte elkerülhetetlen egy  megfelelési kényszerből fakadó bizonyos fokú alárendeltség.

Mi a megoldás?

Ne akard megfelelni.

Légy őszinte és kommunikáld ki azt, ami benned van. A közös döntés nem kompromisszum. Ha megegyeznek a döntésetek, akkor nyert ügyetek van, mert garantált a kölcsönös megértésen és tiszteleten alapúló valódi szabadság.

Ha hiszed abban, hogy van olyan párkapcsolat, amelyen belül szabad lehetsz, akkor már nincs mitől tartani, amikor párkapcsolaton gondolkodsz. Eltűnik a kétely, azért a vágyad meg fog megvalósulni.

párkapcsolat, egyedülálló, szabadság, kétely, megfelelés, alexarendel

AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.
close
AlexaRendel hírlevél feliratkozás
Az Adatkezelési tájékoztatót
és az ÁSZF-et elolvastam, elfogadom.